http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-12-10 08:49

Elzárásra ítélte a bíróság a négy gépjárművel összeütköző ittas járművezetőt

|

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította azt a férfit, aki ittas állapotban úgy vezette az édesapja tulajdonát képező személygépkocsit, hogy azzal további négy gépjárműnek ütközött.

A vádlott 150 méter megtétele után egy jobbra kanyarodás során, a kikerülés szabályainak megszegésével okozott újabb balesetet, mert nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért nekiütközött egy harmadik személygépkocsi bal oldali hátsó sarokpontjának, majd egy negyedik gépkocsi teljes bal oldalának, amelynek során a bal oldali külső visszapillantó tükrét letörte. A vádlott az ütközések után megállás nélkül továbbhajtott.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő elkövetőt 2018. december 7-én a Tatabányai Járásbíróság elé állította.

Az elsőfokú bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a vádlottat 30 nap elzárásra és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.Az Ügyészség sajtóközleménye 


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.