• SzeletBurkTegla
  • VizivilágHétkuti
  • Öreg Prés Étterem
  • GeszlerPince
  • hirdessen tatab

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Tatabánya Magazin Közelebb a PICinyekhez az újévben: családbarát eszközök most már a tatabányai koraszülött központban is
2019-01-11 16:43

Közelebb a PICinyekhez az újévben: családbarát eszközök most már a tatabányai koraszülött központban is

|

Nem mindegy, milyen közeg vesz körbe, ha gyógyulásról van szó. Kiemelten fontos a meghitt, nyugodt környezet a koraszülött babák esetében – ahhoz, hogy gyógyulni, gyarapodni tudjanak, otthonosságra is szükségük van koraszüleik kényelme mellett, és akoracsaládok találkozásátis meg kell könnyíteni addig, míg az együtt töltött pillanatokra csak a kórház falain belül kerülhet sor.
E nehézségekkel és aggodalmakkal teli időszakban szeretne támogatást nyújtani a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua a családbarát eszközök átadásával, így a tatabányai és a szekszárdi perinatális intenzív centrumok (PIC) már bensőségesebb körülményeket tudnak biztosítani az újévben a korababáknak.

A gyermek idő előtti érkezésével járó bizonytalanságok, kockázatok és viszontagságok miatt gyakran sokkos állapotban lévő szülők mostmár könnyebben tudnak PICi babájukkal találkozni a tatabányai koraszülött központban. A régi, lassú és nehézkes bejutást január elejénugyanis új, automata beléptető rendszerváltotta ki a Koraszülöttekért Országos Egyesület és a NaturAquatámogatásának köszönhetően, így januártól megszűnhet a koraszülők elzártságának és elválasztottságának érzése kisbabájuktól. Az intenzív osztályra így saját kártyájukkal, várakozási idő nélkül bejuthatnak a koraszülött osztályra, elősegítendő, hogy a kötődés már a legelső pillanatoktól gyorsabban és mélyebben kialakuljon a PICinyekés szüleik között.

A szoptatás szerepe minden kisbaba esetében közismert, de az idő előtt született gyermekek számára még kiemelkedőbb, hiszen gyógyulásuk és gyarapodásuk érdekében az anyatej a legjobb intervenció és egyben a legjobb gyógyszer. A baba és a mama érintkezése szintén létfontosságú. A babák biztonsága és szüleik nyugalma érdekében a szekszárdiperinatális intenzív centrum 12 légzésfigyelőt, valamint 3 szoptatósfotelt, 2 szívópumpát és 10 szoptatós párnát, továbbá hőmérsékletet stabilizáló redőnyszerkezeteket kapott aKORE-tól a NaturAqua jóvoltából.A szoptatás során anya és gyermeke közötti bőrkontaktus nemcsak a gyermek egészséges fejlődését támogató anyatej miatt fontos: a közeli kapcsolata kötődést is segíti, valamint csökkenti a koraszülöttet és az anyát érő stressz negatív hatásait és pozitív hatással van a koraszülött életfunkcióira is.

A családtagokat és kapcsolatukat egyaránt próbára tévő időszak ellenére is az intézkedésekkel már egy kicsivel könnyebbé vált a koracsaládok helyzetea szekszárdi és a tatabányaiPIC-en. Az automata beléptetési rendszernek és a szoptatási lehetőségek bővítésének köszönhetően kellemesebb, hosszabb és minőségibb időt tölthet együtt acsalád, beleértve a korababát és mindkét szülőjét. Ezzel az érintett koracsaládok esetében lehetőség nyílt a korai kötődés kialakítására, a szülőt ért sokk és stressz oldására, így jelentősen megnő az esély arra, hogy a PICi babák is gyorsabban és zökkenőmentesebben zárkózhassanak fel az egészséges, időre született újszülöttekhez.

A NaturAqua a magyarországi koraszülött ellátás elkötelezett támogatója. Partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni az ország összesperinatális intenzív centrumát (szám szerint 29-et), hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.Sajtóközlemény
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
  • KormendiSirko
  • Palló
  • Cserépkályha
  • Jobb hirdessen