Budaörs- Dsida Jenő: Nagycsütörtök

Nem volt csatlakozás. Hat óra késést
jeleztek és a fullatag sötétben
hat órát üldögéltem a kocsárdi
váróteremben, nagycsütörtökön.

Budaörs - Futóbolond

Erről semmiképpen nincsen szó, csak egy nyugdíjas hölgy majdnem "átlagos" napját mutatjuk be. Mindez Budaörsön történt, aki az utcanevekről nem ismerné fel...

Budaörs - A Kádár-rezsim hizlalta a vadkapitalizmus első fecskéit (2. rész)

Borvendég Zsuzsanna kellő iróniával és részletességgel mondta el azt a krimibe illő történetet, majd annak a későbbi „oldalvizeiről” is mesélt: hogyan sikerült 1981-től 1998-ig a Mineralimpex és egy bécsi bank követítésével iraki olajat tranzitálni Amerikának. 

Budaörs - Gyerekmajális - a JMMH gyereknapja

Színpadi program, bolhapiac és egyéb érdekességek a gyerekek részére május 18-án Budaörs központjában!  A belépés ingyenes, aki viszont a bolhapiacon szeretne árulni, foglaljon előre asztalt magának!

Budaörs - Az impexek és a titkosszolgálatok

Dr Borvendég Zsuzsanna (a Magyarságkutató Intézet munkatársa, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Leváltárának korábbi kutatója, író) előadása: A külkereskedelem, az Impexek és a titkosszolgálatok összefonódása, kapcsolata a Kádár rendszerben (2019. május 17. péntek, 18.00 óra, Adler Kávéház, Budaörs) 

Budaörs - A Kádár-rezsim hizlalta a vadkapitalizmus első fecskéit (1. rész)

Élénk érdeklődéssel hallgattuk az elmúlt héten a Városi Könyvár előadótermében Borvendég Zsuzsanna előadását, aki a 70-es, 80-as évek külkereskedelmi játszmáiról, a nemzeti vagyon kiszivattyúzásáról, a titkosszolgálatok szerepéről és a rendszer állami és politikai vezetésének felelősségéről beszélt.

Budaörs - Divízió I-es női jégkorong-vb - Az osztrákok legyőzésével aranyérmes a magyar válogatott

A magyar női jégkorong-válogatott aranyérmesként végzett a budapesti divízió I/A világbajnokságon, miután - már biztos feljutóként - a szombat esti zárómérkőzésen 2-1-re legyőzte az osztrák együttest.


Budaörs - Fehér négerek

A szél ott fúj, ahol akar. Világunkban minden mindennel összefügg. Így tehát nincs mit csodálkozni azon, hogy egy apró, ám a médiában naggyá növesztett kultúrbotrány zajlik nálunk


Budaörs - Permetezik a vadgesztenyefákat

Tavaszi lemosó permetezést végeztet a BTG NKft. a budaörsi vadgesztenyefákon 2019. április 15-e és 19-e között a délutáni és az éjjeli órákban. A permetezés a növények közelében lévő tárgyak, járművek felületén maradandó nyomot nem hagy, vízzel lemosható. 


Budaörs - Ócsai kirándulás

A Bobák Klub tagjai e  hétvégén  szombaton Ócsára kirándultak, abba a fővárostól 35 km-re fekvő Ócsai Tájvédelmi Körzetbe, mely a Duna-Tisza köze hajdan kiterjedt lápterületeinek egyik utolsó értékes maradványfoltja, az Ócsa-Dabas-Inárcsi turjánvidék. Tartalmas újabb ismeretekre tehettünk szert az itt töltött órák során.

Budaörs - Ma van a katyni vérengzés áldozatainak emléknapja


Lengyelországban 2008 óta április 13. a katyni vérengzés áldozatainak emléknapja arra emlékezve, hogy 1943-ban a németek ezen a napon hozták nyilvánosságra az 1940 tavaszán a szovjet államvédelmi szervek által elkövetett tömeggyilkosságot. Az áldozatokról Magyarországon is megemlékeznek.


Budaörs - Húsvéti szimbólumaink

A tojás, a barkaág és a húsvéti bárány. Miért éppen ezek kapcsolódnak húsvét ünnepéhez? 

Budaörs - A BIRKÓZÓ BARKA EMESE AZ ELSŐ MAGYAR NŐI EURÓPA-BAJNOK

Az 57 kilós Barka Emese lett a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka azzal, hogy a bukaresti kontinensviadal pénteki döntőjét is megnyerte. 


Budaörs - Ab: elvehetik a gyereket az oltásellenes szülőktől

Döntést hozott az Alkotmánybíróság arról a beadványról, amit két oltásellenes szülő indított. Az indítvány előzménye, hogy a pár megtagadta a kötelező védőoltás beadatását a gyermekének. A megyei járási hivatal kötelezte őket a rendelőben való megjelenésre, és a gyámhivatal is eljárást indított. Ennek eredményeképp elrendelték a gyermek nevelőszülőknél történő elhelyezését.


Budaörs - A szomszéd kertje mindig zöldebb

Ez a szólás jutott eszembe, amikor megnéztem a Buda Környéki Televízió adását, amiben beszámolnak a környező települések termelői piaccal, és a zöld javakkal kapcsolatos témáiról.


Budaörs - HÚSVÉT - szertartások a nagyhéten és az ünnepen

Nagyhétnek nevezzük a húsvét vasárnapot megelőző hetet. Különösen csütörtökön, pénteken és szombaton vannak kiemelt imaalkalmak a keresztény egyházaknál és gyülekezetnél Budaörsön is.

Budaörs - Hartai bútorok Budaörsön

A Tájházak Napján, április 28-án 15.00 órakor  mutatja be a budaörsi Heimatmuseum a Tatáról érkező gyönyörű bútorokat (Daniel Stein-Margaretha Keiber 1912. c. kiállítás).  A megnyitóhoz a bútorokat és Hartát bemutató előadások és bútorfestő kézműves foglalkozás is csatlakozik.Budaörs - A húsvét igazi jelentése

Nyusziünnep ide vagy oda, végre elfelejthetnénk, hogy egy állatot ünnepelünk e jeles tavaszi napokon és az hoz nekünk piros tojást... Mit ünnepelt a zsidó nép a Pászka-ünnepen és mit ünnepelnek a keresztények húsvétkor: mi történt Jeruzsálemben Jézussal és tanítványaival ezekben a napokban?

Budaörs - Másfélmilliós szószakadék

Mintegy 1,4 millióval több szót hall ötéves koráig az a gyerek, akinek szülei naponta legalább öt könyvet elolvasnak, mint az, akinek soha nem olvasnak mesét - állapították meg az Ohiói Egyetem kutatói.

Budaörs - Ortopédia, sebészet és emberség

Jól sikerült a budaörsi egészségügyi központ kezdeményezése: lelkes orvosok, akik így vagy úgy Budaörshöz kötődnek, előadásokat tartottak az ifjúsági klubban orvoskollégáiknak - és számos érdeklődőnek - a betegségekről és ezek kezelési módszereiről. És kit ne érdekelnének a kéz, térd, gerinc, csípő lehetséges problémái, amit nehezen kerülünk el életünk folyamán.
Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]