Budaörs- Szemtanúkat keresünk

A budaörsi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.
A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytat eljárást 13010/2142/2018. bűnügyi számon közúti cserbenhagyás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Budaörs - A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válik

Napjainkban az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása, hogy hatékony gyógymódot találjanak a daganatos betegségekkel szemben. Ez évben az amerikai James P. Allison és a japán Hondzso Taszuku  immunológus nyerték el a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat.

Budaörs - Szenvedünk, de élvezzük!

Meghívót kaptam a Design Terminalba, ahol az előadás és az azt követő panelbeszélgetés témája volt: Családi értékek otthon és a munkában. Novák Katalin családügyért felelős államtitkár asszony beszámolója után panelbeszélgetés következett arról, milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy családanyának, ha vállalkozni szeretne.

Budaörs - Ülésezik a képviselő-testület

2018. december 12-én, szerdán, 8.30 órai kezdettel ülést tart Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a Városháza II. emeleti tanácstermében (2040 Budaörs, Szabadság út 134.). 


Budaörs - Melyiket válasszam?

Évek óta vita tárgya így karácsony táján, hogy milyen karácsonyfát díszítsünk fel otthonunkban:  hogy méltó legyen a hagyományokhoz, hogy megfelelő legyen az ünnephez. Egy környezettudatos ember milyen karácsonyfát vesz? Ezúttal erre a kérdésre ad választ szakértőnk, Lechner Judit.

Budaörs - A budaörsi gyerekek jászolai

Nagy izgalom közepette, vidáman zajlott a Mindszenty Katolikus Iskolában a hagyományos betlehemi jászolépítő verseny. Biztosak vagyunk benne, hogy ismét csodálnivaló munkák születtek! Az eredményhirdetésre ma, hétfőn délután 4 órakor kerül sor a Városháza aulájában.

Budaörs - NB II: Már a 4. helyen áll a Budaörs a labdarúgó bajnokságban, de nincsenek meg a kellő körülmények

Bognár György, a Budaörs NB II-ben szereplő labdarúgócsapatának vezetőedzője, interjút adott a NSO Tv stábjának, az NB I-es Diósgyőr, majd az ETO FC Győr legyőzését követően.

Budaörs - Advent, karácsonyvárás a régi Budaörsön

Az advent a karácsonyra, a kis Jézus születésére való felkészülés ideje. Éppen ezért eleink megtartóztatták magukat a zenés - táncos mulatságoktól. A Katalin bált követően csak újévkor nyitották ki újra a tánctermeket. „Katalin elzárta a hegedűt”- járta a mondás. .A hajnali harangszó rorátéra (Oraadi) hívta a híveket. Sok családnál az volt a szokás, hogy a gyerekekkel együtt mentek. A férfiak indulás előtt egy pohárka pálinkát ittak. Az volt az „Oraadischnops"

Budaörs - Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Nancyban.


Budaörs - "Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen...

Simsik Zsuzsanna az 1 sz. Általános Iskola igazgatónőjének Adventi hangversenyükön megosztott ünnepváró gondolatai…


Budaörs - A hajléktalanok szolgálatában (2. rész)

Az első részben Bíró Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik budai területének vezetője segítségével bepillanthattunk abba az áldozatos és nem igazán hálás munkába, amelyet a szolgálat munkatársai végeznek az utcán, kunyhókban, közterületen, erdőkben. És most folytatjuk tovább a beszélgetést.

Budaörs - Minden jó, ha a vége jó

Ez a mondás többször bebizonyította, hogy, van benne valami igazság. A Bobák klub terveiben ezen a héten, szombaton az etyeki Filmstúdió meglátogatása szerepelt, de a stúdió bizonyos okokra hivatkozva lemondta az ötven fős csoport látogatását felajánlva egy másik napot a szombat helyett.

Budaörs - A budaörsi Polgármester kabinetfőnöke nem tudja mi az összefüggés december 1-e és Erdély elszakítása között

Vágó Csaba a budaörsi Polgármester kulturális ügyeket felügyelő kabinetfőnöke nem tudja, hogy mi a probléma azzal, hogy december 1-én a Budaörsi Latinovits Színház új, nyíltan liberális elveket valló igazgatója, egy román szerző darabját mutatta be a város által fenntartott színházban.

Budaörs - Valaminek történnie kellett a végén - avagy hogyan hazudik az MSZP


Az MSZP tiltakozik az ellen az eljárás ellen, ahogyan a párt alelnökét Komjáthi Imrét a földre teperték a karhatalom emberei a Kossuth téri szakszervezeti tüntetésen. Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy Komjáthi Imre csupán a szakszervezetek felhívásának tett eleget, amikor megkísérelte a rendőri blokád alatt lévő Kossuth tér visszafoglalását. Komjáthi Imrét a rendőrattak után térdsérüléssel kórházba szállították, jelenleg a Fiumei úti sebészeti ügyeleten vizsgálják.


Budaörs - St.Martin koncert Budaörsön

Az Adventi időszak második gyertyagyújtását követően  St.Martin koncertet adott  Budaörsön a  Katolikus Templomban. Mondanom sem kell, hogy egy talpalatnyi hely sem maradt a pontban hétkor, a kezdéskor érkezőknek, mert már a koncert kezdetét megelőzően tömöttek voltak a padsorok.

Budaörs - Karácsony alkalmával se gyártsunk szemetet!

Hazánkban egy átlagos ember évente 500 kg szemetet termel – és ebből a karácsony erősen kiveszi a részét. A Jófogás online kutatása közel négyezer embert kérdezett arról, hogy mennyi csomagolópapírt használnak ajándékozáskor, tisztában vannak-e ennek környezeti hatásával.

Budaörs - Budaörsi Advent 2018 - zenében

Három hétvégénk van még karácsonyig és szebbnél-szebb zenei élményekkel várnak minket a budaörsi helyszínek... nem könnyű a választás!

Budaörs - A hajléktalanok szolgálatában (1. rész)

Amikor elgondoltam, milyen ember lehet Biró Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik területi  szolgálatvezetője, akivel interjút akartam készíteni - középkorú, alacsony, kicsit pocakos férfit láttam magam előtt. Ehelyett a valóságban egy jóképű, magabiztos, fiatal férfival fogtam kezet, aki nagyon a helyén van és ráadásul még az öltözködése is trendi.

Budaörs - Alkotmánybíróság: Nem ütközik nemzetközi szerződésbe az önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

Nem ütköznek nemzetközi szerződésbe a 2017-es költségvetés önkormányzati szolidaritási hozzájárulásra vonatkozó rendelkezései - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtökön közzétett határozatában.


Budaörs - Magyarországot gyalázó kommentárral reklámozta párizsi darabját a rendező

Törölt egy ma esti Spiró-bemutatót Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, mert a darab rendezője Magyarországot gyalázó kommentárral „reklámozta” az előadást. 
Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]