5 helyettese van Budapest új főpolgármesterének

2019-11-05 | Budaörs
A DK, az MSzP, a Párbeszéd és a Momentum soraiból, plusz egy fő. A fizetések és juttatások maximálisak.

Főpolgármester-helyettes lett: Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata, Dorosz Dávid, Kiss Ambrus és Kerpel-Fronius Gábor.
Karácsony Gergely főpolgármester (illetménye 1 296 300 forint havonta + 194 445 forint költségtérítés) első helyetteseként mutatta be Gy. Németh Erzsébetet (DK), aki a humán- és kulturális területek igazgatója lesz. A főpolgármester arra kérte helyettesét, mindig figyelmeztessen, hogy a közgyűlés döntéseinek középpontjában az emberek állnak, és tegyen meg mindent azért, hogy Budapest Közép-Kelet-Európa kulturális központjává váljon.
Tüttő Kata (MSZP) a városüzemeltetésért vállal felelősséget, Karácsony Gergely őt arra kérte, hogy a fővárosi cégek működésük során soha ne veszítsék szem elől az ügyfeleket, a város olajozottan működjön.
A főpolgármester régi barátjaként és harcostársaként jellemezte Dorosz Dávidot (Párbeszéd), akinek elmondása alapján az lesz a feladata, hogy Budapestet segítsen „átrángatni” a huszadik századból a huszonegyedikbe, a klímavédelmi feladatokból meglévő lemaradások bepótlása mellett.
Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) a korrupció ellenes harcért, az átláthatóságért felel, amit Karácsony Gergely úgy fogalmazott meg, hogy ő lesz „Budapest lelkiismerete”.
Kiss Ambrushoz a fővárosi pénzügyek és a városháza üzemeltetése tartozik majd.

(Havi 1 166 700 forint üti a markukat, amihez 175 005 forint költségtérítés is jár.)

(Forrás: mti, origo)

Megosztás