A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus karácsonyi találkozója és koncertje

2021-12-17 | Budaörs
A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus a Pyrgos Tavernában tartotta évzáró karácsonyi ünnepségét. Már nagyon vártuk a találkozót.Finom vacsora volt az ajándék, süteményt, desszertet magunk vittünk.

Díszvendégünk Bandúr Erzsébet alapító tagunk volt, aki bár nyugdíjas, mindig figyelemmel kíséri a kórus életét.

Szép verseket hallgattunk és elénekeltük a hagyományos karácsonyi énekeket is. Az előző évhez képest ebben az évben több eseményt tudtunk szervezni, voltunk kórustáborban Királyréten és volt egy élő koncertünk a Törökbálinti Katolikus Templomban. Vivaldi csodálatos barokk egyházi műveiből állt össsze a repertoár: Credo, Gloria, Magnificat, Tree psalms. A koncertet Fancsali G. János szervezte, közreműködött a Souvenirs együttes és a Fővárosi Énekkar. Vezényelt Krasznai Gáspár.
Antonio Lucio Vivaldi 1678. március 04-én született Velencében. Legismertebb műve a Négy évszak, pedig korának kiemelkedő barokk zeneszerzője számos operát, versenyművet, oratóriumot, szakrális ének-zenei művet hagyott az utókorra.
A kiváló hegedűs, pap, tanár, zeneszerző és impresszárió utolsó éveit Bécsben töltötte, ahol igen szűkös körülmények között élt.
1741. július 28-án halt meg az osztrák fővárosban, teste jeltelen sírban a szegények temetőjében nyugszik.( Mozart sírját is itt keresik. ) Zenéjét ma már zeneterápiában is alkalmazzák.
2022-ben tervezzük ezt a koncertet Budaörsön is bemutatni.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani Budaörs Város Önkormányzatának, hogy ebben az évben is támogatta kórusunk működését.

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus
Á. Zs.

Megosztás