A Heimatmuseum készül a nyitásra - meglepetésekkel

2020-05-20 | Budaörs
Örömmel fogadtuk a Heimatmuseum hírlevelét. Ez azt is jelenti, hogy náluk is megindul a járvány lecsengése után az élet. Új házirendre, új kiállításra, és meglepetésre számíthatunk.

A virtuális múzeumi séták mellett reméljük hamarosan újra meg tudjuk nyitni a Jakob Bleyer Heimatmuseum kapuit kedves Látogatóink előtt és beléphetnek múzeumunk valós termeibe, sétálhatnak kiállításainkon vagy a gyönyörű, pázsitos múzeumkertünkben, ahol többek között megtekinthetik virágzó fűszerkertünket.

Azonban az elmúlt hetekben sem tétlenkedtünk, írtunk cikkeket, pályázatokat, aktualizáltuk intézményi profilunkat több felületen, segítettünk kutatásokat, terveztük programjainkat, valamint munkáink mellett jelentkeztünk a digitális térben hírekkel, információkkal, – múzeumunk honlapján, hírlevélben, hirdetőnkön és Facebook oldalunkon. Közösségi Májusfánkat – melyet fotók formájában honlapunkon, közösségi oldalunkon mindenki megnézhetett, sokan díszítették. Személyesen pedig a tájház épület utcafrontján található kis előkertben, a gyönyörű, színes hársfa-májusfánkat bárki megtekinthette. Nagy örömünkre többen jelentkeztek a közösségi Májusfa-felhívásunkra és küldték meg a Heimatmuseumnak gyermekeik erre az alkalomra készített rajzait, alkotásait, vagy dédszüleik régi családi fotóit 1894-ből. Volt, aki kedves kis dédunokája fényképét küldte, de volt olyan kedves Látogatónk is, aki jókívánságait írta meg a Heimatmuseum-csapatnak. Volt, aki támogató mosolyt továbbított nekünk, sőt, volt egy egész osztály egy budaörsi iskolából, aki kedves Tanárnőjükkel együtt jelezte felénk, mennyire hiányoznak neki a múzeumlátogatások. Köszönjük ezeket a „szeretet-csomagokat”, ez is azt mutatja, együtt vagyunk, egy közösséget alkotunk, még ha személyesen nem is találkozunk. A küldött kincseket a Májusfánkra illetve virtuálisan a Facebook oldalunkra tettük ki.

Továbbá a kényszerű zárás alatt elvégeztük a már korábban tervbe vett karbantartási munkákat: a Heimatmuseum kézi könyvtárának, szabadegyetemi előadásainak, könyvbemutatóinak, más programjainak helyt adó előadó termünket, előtérrel, irodával együtt rendbe tettük, kifestettük, hogy tisztán várja a nyitás után Látogatóinkat. Követjük a híreket és reménykedünk abban, hogy lassan nyithatunk újra. Elkészültünk az új házirenddel, amely meghatározza a látogatás körülményeit azért, hogy valóban biztonságos, de egyben érdekes, élményt nyújtó múzeumi látogatást biztosítsunk minden korosztálynak. A nyitásra új kiállítással is készülünk júniusban: a várpalotai Trianon Múzeum együttműködésében egy időszaki kiállítást nyitnánk meg, igazi budaörsi meglepetésekkel. Aktuális hírekről, programjaink további részleteiről honlapunkon olvashatnak.

Remélem, hamarosan találkozunk Önökkel a Heimatmuseumban!

Dr. Gajdos-Frank Katalin, igazgató

Jakob Bleyer Heimatmuseum, ÉV MÚZEUMA 2020 jelölt

www.heimatmuseum.hu

Megosztás