A Heimatmuseum vendége volt Herbert Sickinger

2021-11-04 | Budaörs
Rövid látogatásra Budaörsre érkezett Herbert Sickinger, Bretzfeld testvérvárosunk volt polgármestere, a Budaörs-Bretzfeld Baráti Társaság létrehozója és kedves felesége Hannelore asszony.

A Heimatmuseumban a nálunk működő Baráti Társaság néhány tagja és a Pro Musica képviselői várták.

Először Gajdos-Frank Katalin, a múzeum igazgatónője köszöntötte a vendégeket, majd Joósz József a helyi baráti társaság elnöke üdvözölte őket.

Sickinger úr elmondta, hogy egy családi esemény kapcsán Passauba utaztak, és onnan már nincs is olyan messze Budaörs. Sajnálkozással beszélt arról, hogy mint Magyarországon, úgy náluk is sok kárt okozott az emberi kapcsolatokban a koronavírus. Egyesületek, társaságok, sportolók nem tudtak találkozni most már több mint egy éve.

Részletesebben szólt a bretzfeldi Budaörs Museum sorsáról. Mivel a gyűjteménynek otthont adó épület – az egykori iskola – nem a Honi Egyesület tulajdona, hanem a településé, ezért a sorsa kérdésessé vált. Ám megegyezés történt és van remény a fennmaradására.

Felmerült a ruhagyűjtés folytatása. Ennek az akciónak is Sickinger úr volt a lebonyolítója, szervezője. Több alkalommal érkezett ruhaszállítmány Budaörsre és elosztásra került a rászorulók körében. Leszögezte: amíg a járvány tart, addig biztos, hogy nem tudnak szállítani.

A továbbiakban a kapcsolatok erősítéséről szólt a jó hangulatú beszélgetés.

Nagyon reméljük, hogy a következő találkozóra már vírusmentes időszakban kerül sor.

Fotó: Sch.M.

s.k.

Megosztás