A Jókai Napok főzőversenye a Nyugdíjasok Házában

2022-06-01 | Budaörs
Tökéletesen előkészített helyszín várta a benevezett csapatokat szombaton az árnyas diófák alatt. Csillogó bográcsok, príma tüzelő, padok, székek asztalok. Sorra megérkeztek a résztvevők. Voltak, akik már több éves rutinnal indultak, de voltak olyanok is, - mint mi a Kertbarát Kör-, akik először vettek részt a megméretésen.

Vidám, összeszokott csapatok láttak neki lelkesen a nagy halom hagyma és burgonya meghámozásának, a különféle húsok kockázásának. A műsorvezető, Szőke András színész-komikus fogta össze humoros, de  gasztrotörténeti előadásával az értékes műsort. Nagyon jó ötlet volt, hogy a csapatokat egyenként megszólította egy bemutatkozásra, majd tánc- és énekversenyre is rávette a résztvevőket. A meglepődött, de egyre lelkesebb csapatok igencsak kitettek magukért. Az apró gyerekektől kezdve a hetven felettiekig lelkesen ropták, és a rögtönzött kórusban énekeltek.

Közben egyre ínycsiklandozóbb illatok lengték körül a helyszínt. A szakértő zsűri megkezdhette a bírálatot.

A zsűri elnöke nem más, mint Pallag Dávid volt, aki ebben az évben elnyerte az Év Ifjú Séftehetsége megtisztelő címet.

A kertbarátok töltöttpaprikája igen ízlett mindenkinek, de nagy sikere volt az őzpörköltnek, a lecsónak, a vegetáriánus ételeknek, a szabolcsi töltöttkáposztának, a különleges levesnek, amit növényi csíra betéttel szolgáltak fel.

Senki nem maradt éhen, de a legnagyobb hozadéka az volt a rendezvénynek, hogy a két év járványhelyzet miatti bezártság után egy tartalmas, közösségi élményben volt része az arra már nagyon kiéhezett budaörsieknek.

Köszönjük a jókaisoknak a szervezést, a budaörsieknek a részvételt!

N.Á

Fotó: V.Gy.

Megosztás