A " Legjobb meseelőadás"

2019-08-26 | Budaörs
A Budaörsi Latinovits Színház Négyszögletű Kerek Erdő előadása a VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a “Legjobb meseelőadás” díját nyerte el – tudatta közleményében a Szarvasi Vízi Színház.

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában 2011-ben létrehoztak egy Magyarországon egyedülálló építészeti csodát, a Szarvasi Vízi Színházat. A Holt-Körös festői környezetében felépült a finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözetét idéző nyári játszóhely, ahol minden este kulturális programokkal várja a szarvasiakat,  a városba látogató turistákat. Hétvégenként nagy formátumú, zenés-táncos produkciókat láthat a közönség az ország színházai, valamint a határon túli magyar teátrumok előadásában. A táj szépsége, a színház különleges atmoszférája és az előadások színvonala olyan kulturális élményt nyújtanak, melyeket mindenki meghatározó emlékként őrizhet

Immár hagyomány, hogy a Szarvasi Vízi Színház június 14-től augusztus 19-ig tartó rendezvénysorozatot tart, melyet látványos gála zár.Így volt  ez a kilencedik évad után is, 2019-ben. A VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál és a Cervinus Művészeti Fesztivál legjobb alakításait, férfi, női főszereplőit, mellékszereplőit, a legjobb rendezést, előadást, díszletet, jelmezt szakmai zsűri döntése alapján ismerték el,és a különdíjak is gazdára leltek.

A VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál záróestjén rangos díjakkal jutalmazták a legjobb alakításokat és előadásokat, a műsorban népszerű musical- és operettrészletek csendültek fel sztárvendégek és a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek előadásában. A Körös-parti teátrum gálaműsorában fellépet Kállai Bori Érdemes művész, Berkes János Érdemes művész, Csonka Dóra, Gábor Anita, Gulyás Attila, Steinkohl Erika, Bozsó József, közreműködnek a Békéscsabai Jókai Színház táncosai, valamint artisták. A rendező Seregi Zoltán, az est házigazdája Babák Mihály, Szarvas város polgármestere voltak.

Ezen a nyáron a Latinovits Színház a Négyszögletű kerek erdő című mesejátékával vett részt a VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon, ahol a „ Legjobb meseelőadás „ díját nyerte el.

A díjat Berzsenyi Bellaagh Ádám, a színház igazgatója vette át a Szarvasi Vízi Színházban rendezett díjátadó gálán. Az előadást, amelyben szinte az egész társulat játszik, januártól újra láthatja a Latinovits Színház közönsége is.

A Fesztivál zsűrije a következő tagokból állt: Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, dr. Melis János címzetes főjegyző, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, Mihaleczné Kovács Mária nyugalmazott jegyző, Gombárné Bata Mária, a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének elnöke, Galambos Edit Ágnes színházbarát, a zsűri elnöke dr. Kutas Ferenc, a Szarvasi krónika felelős szerkesztője volt.

A Fesztiválon Szarvas város különdíját Koltai Róbert kapta, aki szeptembertől vendégszerepel Budaörsön: a Kávécsarnok című előadás egyik főszereplőjeként lép közönség elé.

Büszkék vagyunk és gratulálunk a Latinovits Színház társulatának.

 

Major Edit

Megosztás