II. Oktoberfest Szt.Benedek Középiskolában

2019-10-01 | Budaörs
Kétnaposra tervezték a ll. Oktoberfestet az idén. Mint ahogy a meghívón olvashattuk, bajor-sváb hangulat, élőzene, fűtött sörsátor, hűtött sörök, forró virsli és kolbász várta a vendégeket.

Pénteken a gyerekeké volt a tér. Kézműves foglalkozás és német táncház fogadta az apróságokat.

Második nap 17 órakor pattogós ritmusokra gyülekeztek az érdeklődők. A vérpezsdítő zenét a pilisvörösvári Trió szolgáltatta. Hamarosan megtelt a sátor vidám ismerősökkel.  Örültünk a találkozásnak.

Ambrus Gergő a Szent Benedek Iskola budaörsi tagintézmény-vezetője köszöntötte házigazdaként a megjelenteket. Boros György a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke üdvözölte az Oktoberfest résztvevőit. Az eseményt meglátogatta Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Sianos Tamás az országgyűlés görög nemzetiségi szószólója.

A II. Budaörsi Oktoberfest fővédnöke Soltész Miklós államtitkár úr elfoglaltsága miatt nem vehetett részt a rendezvényen. A Bethlen Gábor Alapkezelő ZRt nagylelkű támogatásából a Budaörsi Szent Benedek Alapítvány szervezte meg a rendezvényt, Czuczor Gergely ötletgazda kezdeményezésére.  Bese Gergő atya és Kecső Richárd DÖK-elnök voltak a hangulatfelelősök. Abban sem volt hiba.

s.k.

foto: wein

Megosztás