Adventi hangverseny a Post-Art termében

2022-12-11 | Budaörs
Az adventi várakozást bearanyozta a VIVART tegnap esti koncertje, melynek tökéletes helyszínének bizonyult a Post-Art felújított terme. Sok zenerajongó tapsolt és éljenzett a résztvevőknek, akik zene- és énektudásukkal felejthetetlenné tették az estét,

A zenerajongó közönség mindig örömmel veszi a hírt, ha a Budaörsi Vivart  zenekar koncertet ad. Most sem volt ez másként, talán csak a helyszín volt meglepetés, hiszen eddig a római katolikus templomban  kerültek megrendezésre az adventi koncertek.

A Post-Art  megújult külsővel várja a résztvevőket  számos programjára, így járulva  hozzá Budaörs kulturális élethez. Így volt ez a 2022.december 10-i szombaton is amikor a hangulatlámpákkal világított teremben, kellemes környezetben telt házzal elkezdődött a koncert.

A témaválasztás a barokk zenének kedvezett. Pietro Antonio Locatellei (1695-1764) zeneszerző és hegedűművész  versenyművét ,valamint Johann Sebastian Bach concerto grossójának tételeit hallgathattuk meg.

Az előadó művészek:

Soltész Ágnes a Magyar Állami Operaház koncertmestere, Hegyesi Gabriella a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólamvezető fuvolistája és leánya Drahos Rebeka a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának művésze.Mindketten állandó közreműködői  a Vivart Hangversenyeknek.

A zárótétel Engelbert Humperdinck (1854-1921) az ízig-vérig romantikus komponista, a közismert Jancsi és Juliska opera szerzőjének karácsonyi dalát Fodor Ildikó előadásában hallgathattuk meg.

A nagy létszámú közönség lelkes tapssal és éljenzéssel köszönte meg a résztvevők nagyszerű teljesítményét.

Major Edit

Megosztás