Aktuális budaörsi információk március 23-án

2020-03-23 | Közélet
Azokon kívül, amelyekről eddig beszámoltunk, újabb információkat, kéréseket, felhívásokat teszünk közzé. Tájékoztatót kaphatnak a budaörsiek éjjel-nappal a 06-80 180 001 telefonszámon!

Intézkedéseink legfontosabb célja, hogy csökkentsük a járvány terjedésének sebességét, mert ha egy időben túl sokan betegednek meg, akkor azt nem fogja bírni az egészségügyi ellátórendszer.

Ezért nem csak az időseket, de a fiatalabbakat is arra kérjük, hogy maradjanak otthon, csak halaszthatatlan esetben hagyják el a lakásukat, és szigorúan tartsák meg a higiéniai és járványügyi szabályokat!

Ezt a veszélyhelyzetet a lehető legkomolyabban kell vennünk! Minket sem kerül el a járvány. Eddig 34 budaörsi érintettről kaptunk hivatalos tájékoztatást.

Öt pozitív esetről tudunk, közülük hárman kórházban vannak. Sajnos az eddig közzétett halálos áldozatok egyike budaörsi. A kórházban kezelteken felüli érintettek otthonukban, hatósági karanténban, hatósági zárlat alatt vannak.

Őszintén kell beszélnünk arról, hogy a helyzet már rövidtávon is rosszabbodni fog. Ezért, ezekben a nehéz napokban mindenki vizsgázni fog válságkezelésből. A kormány, az önkormányzatok, és valamennyi állampolgár. Hisz a legtöbbet mi magunk tehetünk a járvány terjedésének lassítása érdekében. Csak közös erőfeszítéssel, egymás iránti szolidaritással, fokozott odafigyeléssel tudunk úrrá lenni ezen az egészségügyi vészhelyzeten.

Bízom benne, hogy Budaörs, a budaörsiek most is helyt fognak állni. Mindent meg fogunk tenni, hogy ez így legyen, ehhez kérem valamennyiük segítségét!

Maradjanak otthon!

Vigyázzanak magunkra, vigyázzunk egymásra!

Wittinghoff Tamás polgármester

Megosztás