Alza a zöld emberke

2023-08-24 | Budaörs
Ha valaki még nem ismerné bemutatom az Alzát  a zöld emberkét. Reklámember ő,  aki ha kell ha nem  megjelenik a képernyőn.

 

Nem gondolnám, hogy egyedül vagyok azok között, akik  egyre idegesebbek lesznek a reklámoktól. A számtalan  reklám közül egy  zöld emberke minduntalan ki hoz a sodromból. Igen  Ő Alza,  a zöld emberke,aki kellemetlen hangjával minduntalan  ott fontoskodik a képernyőn. Nem tudom kinek ötletéből született, de szó, ami szó borzalmas. Nem is a zöld mivolta, hanem a hangja! Kibírhatatlan!

Hogy mit reklámoz, azt nem tudom,mert  nem is érdekel,már csak azért sem,mert amikor meghallom a förtelmes kiabálását azonnal átkapcsolok egy másik adóra, gondolván hogy ott majd békén hagy. De tévedek, mert ott is biztosan megjelenik, torzult hangján üvöltözik tovább,nem hagyva egy tiszta percet,vagy gondolatot sem. Szörnyű! Vajon ki az, aki kitalálta őt?  Kinek áll az érdekében őt ilyen  sokáig életben tartani?  Kinek a kegyeltje lehet a Zöld emberke? Valószínűleg busás hasznot hozhat az már bizonyos,miközben tulajdonosa valahol  koktélt szürcsölgetve élvezi az életet,amit egyebek között zöld szülöttének köszönhet. . A  jó reklám az, ami beférkőzik a tudatunkba és vásárlásra késztet. A  jó reklám időtálló,hiszen egyesekre még a mai napig is emlékezünk. S hogy mi lesz Alzával? Rá is emlékezni forgunk a szörnyű hangjára az már bizonyos és arra is, hogy nem tudtunk megszabadulni tőle.

Még a hatvanas évek idején  Amerikában élő  idegenben élő hazánkfia mesélt a tengeren túli életről. Panaszkodott, hogy nem lehet egy filmet végignézni reklámok nélkül. Jó nektek – mondta hogy ti végignézhettek egy filmet -megszakítás nélkül- míg mi odaát szenvedünk a reklámoktól. Akkor mi ezt másképp gondoltuk. Akkor vágyódtunk mindenre,ami nyugatról jön. Hát most itt van! Tulajdonképpen utolértük vágyaink netovábbját. Hát nem csodálatos?

Major Edit

 

 

 

Megosztás