Az Év Múzeuma 2020 – a Heimatmuseum

2020-10-10 | Budaörs
Örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseum – két évvel az „Év tájháza 2018” díj elnyerését követően – mai napon elnyerte a megtisztelő országos „Év Múzeuma 2020” díjat!

A Pulszky Társaság által 1996-ban alapított elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang, amelyet az adott intézmény elmúlt évi fejlődését értékelve, az eredményeket összevetve ítélnek oda a bírálók. –kaptuk az örömteli értesítést Gajdos-Frank Katalin igazgatónőtől.

A Minálunk.hu szerkesztősége gratulál  a múzeum munkatársainak!

Előzmények: A Pulszky Társaság (a Magyar Múzeumi Egyesület)az ÉV MÚZEUMA díjat minden évben két kategóriában adja ki. Idén tizenhárom muzeális intézmény pályázatát fogadta be a bíráló bizottság és köztük volt, valamint a második körbe is bekerült a budaörsi Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, a Heimatmuseum.

Az előző évekhez képest jelentősen megnövekedett a jelöltek száma, idén tizenhárom muzeális intézmény pályázatát fogadta be a bíráló bizottság. A díjat két kategóriában adja ki a Pulszky Társaság.

A „nagy múzeumok” sorában az országos múzeumok, országos szakmúzeumok és a megyei hatókörű városi múzeumok versenyezhetnek. Itt hat intézmény pályázata mérkőzik egymással, köztük a Szépművészeti Múzeum, Budapest.

A „kis múzeumok” versenyében a területi múzeumok, tematikus múzeumok, közérdekű muzeális gyűjtemények és kiállítóhelyek szerepelnek, ebben a kategórián hét pályázatot fogadott be a bíráló bizottság. Ebben a kategóriában nyerte el a megtisztelő országos „Év Múzeuma 2020” díjat a budaörsi Heimatmuseum.

s.k.

Megosztás