BODIES 2.0 kiállítás nyílik a Bálnában

2020-02-11 | Budaörs
2008 és 2018 után idén, 2020-ban új Bodies kiállítás nyílik Magyarországon, a Bálna első emeletén, mintegy 1500 négyzetméteren február 26-tól.

A gyűjtemény vadonatúj megközelítésből mutatja meg nekünk, hogy mennyire bonyolult, de egyben tökéletesen megalkotott világ is az emberi szervezet. A tárlat nem véletlenül kapta a BODIES 2.0 címet, mivel eddig nem látott új, egyedi, speciális és kivételes testek kerülnek benne bemutatásra.

A „BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum” egy tudományos, oktató kiállítás, mely mintegy 200 testet és preparált szervet mutat be. A tárlat segítségével betekintést nyerünk a bőrünk alá, megismerjük testünk felépítését, összetettségét, szerveink működését. Utánzatok használata helyett, a Bodies 2.0 kiállítás valódi, egykor élt emberi testeket és szerveket használ, melyek úgynevezett „plasztinációs” eljárással lettek megőrizve az utókor számára, így a látogatók saját szemükkel láthatják azt, ami általában csak az orvosok vagy a kutatók „kiváltsága”.

A Bodies 2.0 kiállítás célja, hogy még mélyebben megérthessük a testünk működését, rengeteg titokzatos, eddig ismeretlen információt felfedezve. A tárlaton a látogatók még teljesebb tájékoztatását az okostelefonra ingyenesen letölthető, többnyelvű audio-guide applikáció és a helyszínen dolgozó orvostanhallgatók segítik.

Megosztás