Budaörsi kertbarátok a Föld Napján

2023-04-24 | Budaörs
A Föld napja (április 22)  alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.
A Föld napja mozgalom egyik jelmondata:
 „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
A Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre már megalakulása óta -ami idén 18 éve volt- minden évben megünnepli ezt a nemzetközi ünnepet.
Az idei évben is, immár 14. alkalommal, az azelőtt tájsebnek is tekinthető Budaörsi Vasútállomás környékét szabadítottuk ki a szemét, a rendezetlenség fogságából,
és alakítottunk ki ott egy szép parkot a több, mint 130 éves Vasútállomás mellett. 
Most is örömmel jöttünk, hogy munkával ünnepeljük ezt a jeles zöld napot. Kapával, gereblyével, metszőollóval „felfegyverkezve” vettük fel a harcot az elvadult park gyomtengerével, majd elültettük a magunkkal hozott egynyári virágokat.
Derekas munkát végeztünk! 
Jó volt látni az ismét rendezetté vált kis parkot. Jó volt a munka végén teázás és pogácsázás közben feleleveníteni az elmúlt évek Föld Napi emlékeit. Jó volt számot vetni arról, hogy a kertbarátok mi mindent tettek már a városért. Jó volt eljátszani a gondolattal, hogy ugyan a MÁV tulajdona ez a nagy terület, a sok felújítatlan, de értékes épület (Állomás épülete, Lenz féle Hűtőház), de mégiscsak Budaörs része! Ezt látják a vonattal itt átsuhanó külföldiek, a helyi utazók, a munkába járók. 
Jó lenne, ha ezt az értékes területet a városunk is magához ölelhetné, nem csak a budaörsiek miatt!
Mi, kertbarátok, már megtettük az első lépéseket!
Örömmel jöttünk, és a munkánk eredményét látva elégedetten távoztunk, hiszen megszépítettük a város előszobájának számító Vasútállomást, tovább erősödött közösségünk, és méltó módon ünnepeltük meg a Föld Napját. 
Fotó: K.J.
Kertbarátok
Megosztás