Budaörsi kertbarátok termésbemutatója a Stefánia Palotában

2021-09-06 | Budaörs
Az elmúlt évhez hasonlóan az idén is bemutatkoztak a budaörsi kertbarátok. Erre az alkalomra a Honvéd Kulturális Központja adott helyet a Stefánia Palotában, melyet a Budapesti Kertbarátok Szövetsége szervezett.

A kertbarátok bemutatták terméseiket , melyen mi is részt vettünk. A budapesti kertbarátok legszebb kertje verseny díjait is kiosztották. – tájékoztatott Baráthné Bátai Beatrix, a Budaörsi Kertbarátok Dr.Luntz Ottokár Körének elnöke.

-Asztalunkat befőttek, virágmagok, két megjelent könyvünk és Márk Gergely rózsanemesítő harmadszor nyíló rózsája díszítette. A zöldségekből Nagyné Nyiri Ágnes kirakott pávája volt a legsikeresebb, mely vetekedett a szilvalekvár kóstolóval. A kis talicskánk telve volt konyhakerti csodákkal, mint a lufa-tök, a lila- és piramis karfiol, vagy a fekete paradicsom.

A mostoha időjárású tavasz és nyár ellenére, minden kertbarát asztala roskadozott a termésektől.

Különlegesség volt a cékla, paradicsom, rebarbara bor, a zöldség aromája, színe vonzotta az érdeklődőket, hogy egy gyűszűnyit kóstoljanak belőle.

A díjátadó a díszteremben történt.

Két festőművész is kiállította képeit. Monok Zsuzsanna Kikelet, akit a budaörsiek jól ismernek. Szép természetközeli tájképeiben gyönyörködhettünk és virágai elevensége megragadta a tekintetet. Félegyházi Gyuláné Erzsébet színes és egyszínű – mindkét ábrázolása – kifejező és hatásos! A szemet oda vonzza és megnyugtatja.

 

A természet képekben. mindjárt a bejárattal szemben fogadta a látogatókat, megelőzve a kertbarátok kínálta valódi virág, zöldség és gyümölcs özönt.

kertbarátok

Megosztás