Csak egy szóra..ha szabad !

2022-05-22 | Budaörs
Bárki lehetett már olyan helyzetben, amikor vizsgálati  eredményei nem voltak tisztázottak, és addig amíg nem jött megnyugtató eredmény napjai  feszültséggel és izgalommal teltek. Nem beszélve arról,hogy az időben észlelt betegség és a  gyors orvosi segítség esetleg életet is  menthet.

Ugye nem csekély dolog, amikor egy tüdő CT eredménye ugyan negatív, de a vizsgálat során más szervek állapota is felmérésre kerül és kiderül, hogy ott legbelül nincs valami rendben. Ezt sürgősen tisztázni kell.

A napokban egy ismerősömmel történt meg a fenti   eset,és ezért  kétségbe esetten kereste fel az ügyben illetékes szakorvost, aki  további vizsgálatra első lépésként ultrahang ellenőrzést javasolt . Nem kis meglepetésére rövid határidőre kapott egy ultrahang vizsgálati időpontot a Budaörsi Egészségügyi Központba  ahová, mint budaörsi lakos területileg tartozik.

A vizsgáló orvosnő a jelenlévő asszisztensnőtől kérte a korelőzményeit, amelyet a monitoron azonnal meg is tekintett. Ennek kapcsán elég erélyesen ismerősömhöz fordult,hogy miért kéri  a beküldő orvos az ultrahang vizsgálatot, hiszen ugyanezen a belső szervben 2018-ban már diagnosztizálták a kérdéses elváltozást, ami nem kíván orvosi beavatkozást,hiszen csak egy ciszta. A beteg miközben ott állt félig levetkőzve a vizsgálóban, nagyon meglepődött  az orvosnő hangnemén, kioktató modorán, de ennek ellenére kérlelni kezdte, hogy végezze el a vizsgálatot,hiszen a beküldő orvosa is ezt kéri, és egyébként is  2018 óta négy év telt el és azóta sok minden változhatott.

Feküdjön fel-szólt az utasítás,elkezdődött a vizsgálat. mi közben a doktornő  tovább folytatta méltatlankodását felelősségre vonva a beteget, hogy miért nem mutatta be a négy évvel ezelőtti leletet  a beküldő szakorvosnak, majd közölte azt is, hogy  ez a vizsgálat hatvanezer forintba kerül a TB-nek, nem érti a beküldő orvosokat  stb. E közben a vizsgálat megtörtént, eredménye már a szakorvosnál van és remélhetően megnyugtató választ kap ismerősöm az észlelt elváltozással kapcsolatban.

Ennyi a történet, ami után nehéz megszólalni. Csupán csak annyit halkan, -ha szabad egyáltalán- hogy ide jutottunk?

Major Edit

Megosztás