Egy ütős kiállítással indít a Heimatmuseum ősszel

2020-08-31 | Budaörs
A világon is egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező ceglédi Dobmúzeum kamara kiállítása nyílik meg ősszel a budaörsi Heimatmuseumban, aminek a beat-korszak rajongói biztosan örülnek.

A szeptember 18-án induló időszaki kiállítás a nagy múltú, 1875-ben Bajorországban alapított Sonor hangszergyár utóéletét mutatja be azokon a hangszereken keresztül, amelyek 1952 és 1989 között az NDK-ban készültek. Magyarország dobosai az 1970-es években ezeket tudták itthon megvásárolni a hangszerboltokban és a beat generáció ma élő tagjai illetve mindenki, aki szereti az ütős zenét, nosztalgiával tekintheti meg a Trowa és Tacton dobszereléseket a megnyitó után.

A Dobmúzeum alapítójával és igazgatójával, a többek között Príma díjas (Magyar Zeneművészet Kategória 2010) kiváló zenész Kármán Sándorral személyesen is találkozhatnak azok, akik 2020. szeptember 18-án 17 órától eljönnek az „Egy ütős kiállítás – Német dobok az NDK-ból” című időszaki kiállítás nyitó ünnepségére a Jakob Bleyer Heimatmuseumba. Egy igazán különleges, ütős meglepetés is várja majd őket.

(www.drummuseum.hu)

Szeretettel várunk minden Érdeklődőt!

Dr. Gajdos-Frank Katalin PhD igazgató

Jakob Bleyer Heimatmuseum

www.heimatmuseum.hu

Megosztás