Elérhető az uniós oltási igazolvány

2021-07-03 | Közélet
Magyarország július elsején bevezette az uniós védettségi igazolást is - a magyar után. Az angol-magyar kétnyelvű uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető.

Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belüli utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ez a legegyszerűbb módja az igazolás beszerzésének.

(A https://www.eeszt.gov.hu/oldalvalaszto.jsp linken kell kiválasztani a digitális igazolványt, majd az ezt követően megjelenő ablakon lehet kiválasztani, hogy milyen módon akarjuk igényelni. A leggyorsabb, ha „lakossági portálon keresztül”-t választjuk, ezután START-ot kattintva a megjelenő ügyfélkapu felületen belépünk, majd letöltjük a két oltásról külön kiállított igazolványt. a szerk.)

Az uniós Covid-igazolás az egész unióban egységes vizuális megjelenésű, kétnyelvű, digitális és papírformátumban is ingyenesen elérhető, QR-kóddal van ellátva. Az igazolás nem minősül útiokmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra és sem megküldésre. Az igazolást az uniós tagállamok nemzeti hatáskörben adják ki, érvényessége az összes uniós tagországra kiterjed, teljes körű alkalmazása 2021. július 1-jén lép életbe. Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek.

Töltse le digitálisan, nyomtassa ki magának otthon, de mindenképpen tájékozódjon a célország beutazási szabályairól! Papíralapú igazolás kormányablakokban és a háziorvosnál díjmentesen igényelhető.

Aki nem utazik, nincs szüksége ilyen igazolásra!

Részletes információk ITT olvashatóak.

(koronavirus.gov.hu)

Megosztás