Elképesztő tömeg a Duna parton

2022-08-28 | Budaörs
Elképesztő siker volt a Szent István Napi tűzijáték, amelyet most augusztus 27-én tartottak meg. A Duna két partján több százezren figyelték a látványos show-t, amelynek során 40 ezer pirotechnikai eszközt lőttek fel. A baloldal hetekig hergelt a tűzijáték ellen, ezért is nagy a jelentősége, hogy ilyen sokan voltak. Az ellenzéki politikusok százezrektől (a tévénézőkkel együtt millióktól) akarták elvenni az ünnepet.

Az uszályok 18 órakor elfoglalták helyüket a Dunán, amelyekről 21 órakor indították a pirotechnikai eszközöket. Az idei, a Tűz és Fények játéka nevet viselő tűzijáték és a hozzá tartozó show több mint 4 kilométer hosszan, a Margit hídtól egészen a Petőfi hídig tartott.

A tűzijátékra elképesztő tömeg jött el, ami azért is sokat mondó, mert a programot egy héttel el kellett halasztani.

 

A 40 ezer pirotechnikai effektet könnyen felismerhető, látványos motívumok és alakzatok színesítik, a műsort 600 drónból álló drónshow, fényfestés és fényshow egészíti ki.

A fényshow-val kivilágított Parlament.Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A TŰZIJÁTÉK BOMBÁI 74 KILÖVÉSI HELYSZÍNRŐL ÉS MINTEGY 230 DARAB MEGKÜLÖNBÖZTETETT INDÍTÁSI PONTRÓL REPÜLNEK AZ ÉGBE.

A tűzijáték során

EGY KISGYERMEK ÁLMA ELEVENEDIK MEG A NEMZETKÖZI SZÍNVONALÚ, NAGYSZABÁSÚ DRÓN-FÉNYFESTÉS ÉS ZENEI ÖSSZMŰVÉSZETI SHOWBAN.

A tűzijáték a Duna felettFotó: Polyák Attila – Origo

A kreatív kompozíció kitaIálója, Iványi Árpád elmondta, hogy az idei tűzijáték a tavalyi Tűz és fények játéka című műsor történetét folytatja, a már bevált nagy sikerű eszközökkel teremt új látványvilágot.

Már 2019-ben megszületett annak az igénye, hogy az esemény kapjon összművészeti köntöst, mely magasabb szintre emeli a megemlékezést. Mindez egy kerettörténetből, gondosan megválogatott zenei aláfestésből, történetmesélőből, narrációból, fényshow-ból, drónshow-ból, vetítésekből és természetesen a pirotechnikából, azaz magából a tűzijátékból állt- mondta.

 

Elképesztő látványt nyújtott az idei tűzijáték Fotó: Nagy Boglárka – Origo

A tűzijáték nem csak rendkívül látványos volt, és Európában egyedülálló élményt nyújtott a kilátogatóknak, hanem a szervezők emellett kreatív ötletekkel, bravúros és modern megoldásokkal mutatták be Magyarország történelmének legfontosabb pillanatait.

Forrás: Origó

Megosztás