Esti áhítat

2019-08-12 | Kultúra
Gyönyörű fotókban gyönyörködhet az, aki benéz a Józsa Judit Galériába: a KÁMME Alapítvány fotópályázatának nyertesei, kiemelt alkotásai kaptak helyet a budaörsiek által is jól ismert kerámiaszobrász, Józsa Judit galériájában (Bp, Városház u.1.)

Mit jelent a KÁMME és mivel foglalkozik? A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatását tűzte ki céljául a keresztény magyar kultúra új, maradandó értékeinek létrehozása érdekében.

Ez a fotópályázat összesen négy szekcióban folyt: amatőr és profi fotósok mérhették össze két témában tehetségüket. Érthető, hogy a száznál több értékes pályamű közül a szakavatott zsűri nehezen tudta kiválasztani a legjobbakat. A díjazottak, különdíjasok között volt erdélyi, felvidéki, délvidéki alkotó is.

Mi most a két témakategória (A 2019. évi csíksomlyói búcsú vagy Ferenc pápa csíksomlyói látogatása és a Kárpát-medencei magyar keresztény értékek) amatőr versenyének két első helyét emeljük ki, mindkét fotót a csíkszeredai Péter András készítette. (A cikkben látható Péter András: Esti áhítat c. képe.)

A többi csodálatos alkotást helyben tessék megtekinteni, érdemes!

SzK

(A címképen Péter András: Pünkösd után)

Megosztás