Folklór dallamok Budaörsön

2023-06-06 | Budaörs
A méltán népszerű Romano Glasso zenekar ismét rendezvénysorozattal lepte meg közönségét. Az időjárás előrejelzés kissé komorra festi a várakozásokat hiszen több alkalommal szabadtéren lép fel az együttes.A rendezvény nyitányakor az időjárás kegyes volt és csak remélni lehet hogy a folytatásban is hasonló lesz.

A Városháza szabadtéri színpada  egy időben több rendezvénynek adott lehetőséget a fellépésre és ezek elmaradását többen hiányoltuk. Június 5-én azonban kezdetét vette az egy hétig tartó Romano Glasso rendezvénysorozat melynek első helyszínéül a városháza szabadtéri színpadát választotta a zenekar. Az este hat órától felcsendülő különös dallamok jó messzire elhallatszottak és oda vonzották azokat is akik előzőleg nem értesültek a rendezvényről.

 

A rendezvénysorozat  nyitányaként a Városháza szabadtéri színpadán  Farkas László és a Khamoro Együttes produkciója volt látható és  hallható. A népzene és a világzene területén magyar, cigány, zsidó, spanyol-flamenco és más népek zenéit és dalait dolgozza fel a zenekar,amelyekből kezdésként a cigányzene rejtelmeiből hallgathattunk egy hatalmas csokorra valót.

A rendezvénysorozat második napján június 6-án a Kálvária dombon lesz a folytatás szintén este 18 órától ,melyre szeretettel várják a zenét,a táncot kedvelő közönséget.

Major Edit

Megosztás