Hét bemutató a budaörsi színház évadtervében

2021-07-07 | Budaörs
Ősztől három új társulati taggal bővül színházunk. Mikor várható Budaörsön az első előadás, mi lesz az – és milyen nyári tervek bontakoznak ki? Az évadzáró közleményből minden kiderül.

Két zártkörű főpróbával zárta furcsa 2020/21-es évadát a Budaörsi Latinovits Színház. Tavaly ősszel ugyan tarthattak két nyilvános bemutatót is – a Figaro házasságát Alföldi Róbert és a Születésnapot Pelsőczy Réka rendezésében – de a premiereket követő egy-két előadás után ismét zártak a színházak, így az évad további részében, a járványügyi előírásoknak megfelelően szakaszosan és zárt ajtók mögött folyhatott csak tovább a színházi munka. További két előadás próbái a főpróbahétig jutottak el, miközben az épületben számos technikai fejlesztést is elvégeztek. Így ősszel innovatívabb környezetben a korábbiak mellett számos új előadás közül is választhatnak majd a színház nézői.

A Figaro házassága két nyári fesztiválra is meghívást kapott: augusztus 30-án a Városmajori Színházi Szemlén, 31-én pedig Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon lesz látható.

A 22021/22-es évadban új tagokkal bővül a társulat: Hartai Petra, Mertz Tibor és az eddig itt gyakorlatát töltő Fröhlich Kristóf szerződik a színházhoz.

Az évadtervben hét bemutató szerepel.

Szeptember elején Hubert Selby Jr. Rekviem egy álomért című Németh Nikolett által készített regényadaptáció ősbemutatóját tartják Takács Katalin, Fröhlich Kristóf, Nagy Katica, Böröndi Bence és Ilyés Róbert szereplésével, Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezésében.

A hónap végén Székely Csaba Öröm és boldogság című drámáját Alföldi Róbert állítja színpadra. Szereplők: Chován Gábor, Spolarics Andrea, Pető Kata, Ilyés Róbert, Fröhlich Kristóf, Mertz Tibor és Hartai Petra.

Október elején az Emil és a detektívek családi musical kerül a nézők elé Lőkös Ildikó átdolgozásában, Nyitrai László zenéjével, Máthé Zsolt dalszövegeivel, Szemán Béla rendezésében, és még ebben a hónapban bemutatják Varsányi Péter A kis herceg rendezését is.

Decemberben a Szentivánéji álom premierjét tartják Fehér Balázs Benő rendezésében, februárban pedig Pelsőczy Réka ismét a dán Thomas Vinterberg egy filmjének adaptációját, ezúttal A vadászatot állítja színpadra.

Áprilisban Kolozsi Angéla rendezi Az osztály vesztese című, kiskamaszokat megszólító, – Wéber Anikó regényéből írt – darabját, májusban pedig Máté Gábor  Heinrich Böll: Katharina Blum elveszett tisztességét.

A színház szeptemberi előadásaira megindult a jegyértékesítés.

(A képen Pető Kata, Chován Gábor és Spolarics Andrea az Öröm és boldogságban, fotó: Borovi Dániel)

Ez nem nyolc bemutató? (a szerk.)

Megosztás