Hogy vegyük el más életterét?

2020-01-31 | Közélet
Alig jut be fény és levegő az idős, mozgáskorlátozott házaspár otthonába. Egy új épülettel rájuk másztak, tönkretették a kerítésüket is.

Amikor észlelték, milyen óriási épülettel telepszenek rájuk, próbáltak valamit tenni, valahol tiltakozni. Minden elképzelhető szervhez elment az idős hölgy (férje tolószékes), jártak a budaörsi főépítésznél és polgármesternél is: minden hiába.
Csak „hab a tortán”, hogy a mezsgyén álló falkerítésükre épült – természetesen engedélyük nélkül – az építkezéshez szükséges állványzat is. Ettől a fal és még a teraszuk is több helyen megrepedt.

Információink szerint ez a hatalmas új épület nem ilyen irányban állt volna eredetileg – azt a főépítész-asszony fordíttatta meg, mondván, teljes utcafronti beépítés szükséges.  (Ez nagyon kérdéses, hiszen a legtöbb ház mellett, előtt, mögött udvar van ebben az utcában.)

A HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosítására rendszeresen sor kerül Budaörsön, amit a képviselő-testület természetesen nagy többséggel megszavaz. Ha nagyobb épületre vagy egy telek nagyobb beépítettségére, egy utcarész átsorolására van szükség – könnyedén megtörténik a HÉSZ módosítása.
Meddig zsúfolják még tele városunkat? Amíg meg nem fulladunk?
SzK

Megosztás