100 év telt el azóta - ima és harangszó az évfordulón

2020-05-31 | Budaörs
Június 4-én 16.30-kor közös emlékezést tarthat mindenki ott, ahol éppen tartózkodik: a 100 perces harangszó és a Miatyánk imádság elmondása összekapcsolhat minket határokon át.

A 777blog.hu “Egy Miatyánk a magyarokért” néven imaláncot indít és arra buzdít mindenkit, hogy június 4-én, 16 óra 30 perckor csendesedjen el és mondja el külön-külön, de lélekben mégis együtt a “legszentebb imádságot”, azaz a Miatyánkot.

Az erre a célra létrehozott aloldal június 3-tól lesz elérhető, ahol egy virtuális térképen be is lehet jelölni, hogy honnan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Abban bízunk, hogy az egész Kárpát-medence “ki fog rajzolódni” ezen a virtuális eseményen, ahol a hazánkért és a nemzetünkért fogunk Istenhez fordulni. (Facebook-esemény ITT!)

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyilatkozata:

A társadalom részéről többen indítványozták, hogy június 4-én délután fél ötkor szólaljanak meg országszerte a harangok. Aki a harangszót hallja vagy megszólaltatja harangjait, tegye ezt az imádság lelkületével, könyörögjön hazánkért, népünkért határainkon innen és túl, és Közép-Európa összes népeiért, hogy békében, szeretetben és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket.
Budapest, 2020. május 21.

A BUDAÖRSI KATOLIKUS TEMPLOM ÉS EVANGÉLIKUS TEMPLOM HARANGJA IS MEGSZÓLAL MAJD!

Megosztás