Játszóterek víz nélkül

2020-06-24 | Közélet
Biztosan már többen tapasztalták, amikor játszani vitték kicsinyeiket a budaörsi játszóterekre, hogy az ivóvízcsapok nem működnek. A megnyitásukra továbbra is hiába várunk – talán év végéig is…

A BTG, Budaörs városának kft-je, nem nyitja meg addig a csapokat, amíg a város vezetésétől erre utasítást nem kap. És nem fog kapni, valószínűleg a járványhelyzet miatt. Amint megtudtam, arra nem is lenne kapacitás, hogy naponta többször fertőtlenítsék a nyomócsapokat.

A szökőkutak, lábpedállal megnyitható közkutak sorsa is egybefonódik ezzel a történettel, mert egy rendszeren vannak a játszótéri csapokkal – egyenként, helyben történő szereléssel lehetne csak kiiktatni a rendszerből, amelyiket szükséges.

Ezek szerint beláthatatlan ideig víz nélkül maradhatnak a játszóterek, a közterek, és a csobogó szökőkutak sem enyhítik majd hőségérzetünket.

Számítsunk erre, ha gyerekekkel vagy idősekkel útnak indulunk!
(A képek néhány napja készültek)

Utószó:

A vidéki játszóterek, így a budaörsiek is, május közepén nyithattak a járvány miatti zárlat után. Az országos tiszti főorvos akkori ajánlása szerint: Mindenképpen ellenőrizni kell az eszközök műszaki állapotát, felületének épségét, és a felületeket rendszeresen tisztítani kell. A talaj fertőtlenítésére nincs szükség, azonban a homokozóban lévő homokot nyitás előtt le kell cserélni, és ezt a szezon alatt többször meg kell ismételni (!). A szülőknek azt ajánlotta: zsúfolt játszótérre ne vigyék a gyerekeket és a törlőkendő használata is javasolt. Hazaérkezésnél kezet kell mosni, és a ruhacsere is ajánlott.

(SzK)

 

Megosztás