Jelöltállító szervezetek az október 13-i önkormányzati választásra I.

2019-09-12 | Budaörs
Október 13-án helyi önkormányzatot választunk. Lapunk megkereste azokat a szervezeteket, amelyek jelölteket és teljes listát állítanak együtt vagy külön az őszi referendumon.

A kapott válaszok érdekesek – már aki válaszolt –, így a saját érzéseinket adjuk most közre. Először a Wittinghoff Tamás fémjelezte balliberális oldalhoz tartozó Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) válaszát közöljük.
Dr. Molnár Gábor BFE-elnöknek az alábbi kérdéseket tettük fel:

„Több helyen változtattak a képviselő-jelöltek személyén. Mi okozta a személycseréket és kik az új emberek a csapatban, mit lehet róluk tudni?
Polgármesterjelöltjük, Wittinghoff Tamás, hogyan kapcsolódik az egyesület életébe, milyen tevékenységet végez az egyesületen belül?
Mik a fő célkitűzéseik?
Hogyan ítéli meg esélyeiket a választáson?

Mielőbbi válaszát előre is köszönöm és kérem, ha lehetséges, küldjön magáról egy olyan képet, amelyet szívesen látna viszont honlapunkon.”

Dr. Molnár Gábortól, az egyesület elnökétől, az alábbi választ kaptuk:

Kedves Katalin!
Nagyon köszönöm az egyesület nevében az érdeklődését! Azt mindenki tudja, hogy a „lap”, amelynek nevében megkeresett, mélyen elkötelezetett, mind tartalmában, mind tulajdonosában, a jelenlegi magyarországi hatalomgyakorlók iránt. Ezért különösen megtisztelő az érdeklődésük.
A válasz rövid, és kézenfekvő. Bízunk a város ítélőképességében.
A választáshoz Önöknek is sok sikert, és tisztességes kampányolást kívánunk.
üdvözlettel:
Molnár Gábor”

A szűkszavú és tartalmában jelentéktelen választ egyetlen dolognak tudhatjuk be. Az egyesület vezetői vélhetően csak azoknak a helyi médiáknak kívánják kifejteni a véleményüket, amelyeket a város költségvetéséből finanszíroznak több tízmillió forinttal, így talán nem érheti a BFE-t váratlan kérdés.
Ez is egy módja a „szabad sajtó” fenntartásának, mindenki értékelje ennek megfelelően a választ.

Nagy Tamás

Megosztás