Jelöltállító szervezetek, az október 13-i önkormányzati választásra II., Budaörsi Gazdakör

2019-09-17 | Budaörs
Október 13-án helyi önkormányzatot választunk. Lapunk megkereste azokat a budaörsi szervezeteket, amelyek jelölteket és teljes listát állítanak együtt, vagy külön, az őszi referendumon. Sorozatunk második részében a Budaörsi Gazdakört és jelöltjeit mutatjuk be.

A Gazdakörnek, az alábbi kérdéseket tettük fel:

„Milyen szempontok szerint válogatták össze a jelöltjeiket?

– A szervezetük két meghatározó tagja, Kisberk Balázs és Káhn János, a Fidesz polgári szövetségének voltak tagjai. Miért nem a kormánypártok színeiben indulnak, ahogyan korábban, miben változott a véleményük?

– Miért nem állítanak polgármester-jelöltet?

– Mik a fő célkitűzéseik?

– Milyen esélyekkel indulnak neki a választásoknak?

Mielőbbi válaszát előre is köszönöm és kérem, ha lehetséges, küldjön magáról egy olyan képet, amelyet szívesen látna viszont honlapunkon.”

A gazdakörtől választ nem kaptunk, ennek megfelelően a rendelkezésünkre álló információinkat adjuk köze.

A Gazdakör elnöke Kisberk Balázs. Korábban Fidesz tagként, a Fidesz támogatását kérve szervezte a termelői piacot, azonban az utóbbi időben a balliberális oldalt polgármesterével Wittinghoff Tamással közösen jelennek meg, Budaörs különböző rendezvényein.  Igen jó lehet a viszony, hiszen a Gazdakör nem indít ellene polgármester jelöltet.

A Gazdakör jelöltjei:

A Gazdakör jelöltjei között, az 1-es és a 9-es körzetben, Kovalik Sándor, és Premecz Enikő személyében korábbi Jobbik tagokat találunk.

A 2-es körzetben Némeczki Jánost, a 3-as körzetben Albeker Lászlót indítják. Az ő közéleti tevékenységükről nem sokat tudni.

A 4-es körzetben Jelen Károly korábbi MSZP vezető indul.

Az 5-ös körzetben Káhn János a Gazdakör jelöltje, aki korábban kisgazdaként próbált szerencsét, majd a budaörsi Fidesz, részben fegyelmi ügyei miatt, nem vette vissza az újjáalakuláskor.

A 6-os körzetben az MSZP nőtagozatának korábbi budaörsi vezetője, Bartha Károlyné a jelöltjük.

A 7-es és a 8-as lakótelepi körzetekben Nagyné Németh Adrienn, és a fentiekben már említett Kisberk Balázs a képviselőjelölt.

Kamaraerdőn a 10-es körzetben Bartos Dávidot indítják.

 

 

Nagy Tamás

Megosztás