Jobb későn, mint soha?

2023-02-11 | Budaörs
Ez év januárjában egy 2012-es Kormányrendeletre hivatkozva szólította fel Budaörs Szivárvány utca 3.számú társasházat Budaörs 1-es számú Posta vezetője, a postaszekrények nem megfelelő elhelyezése miatt. A felszólítás szerint,ha február 13-ig nem  történik meg a postaszekrények áthelyezése, attól a naptól kezdve  szankciókat alkalmazva nem kézbesítik ki a nagyalakú leveleket és postai küldeményeket. Helyette a küldeményt kézbesítés akadályozott felirattal visszaküldik a feladónak.

A társasházközös képviselője megdöbbenve olvasta a felszólítást,majd az ügy nyilvánosságra hozatala miatt felkereste a Budaörs TV-t is ahol előadta a panaszát, és mint mondta feltétlenül jogorvoslatot fog kérni. A társasház negyven éve épült, azóta a szabványoknak megfelelő postaszekrények kerültek felszerelésre,ugyanúgy mint a többi lakótelepi társasházban is. Eddig sosem volt baj a postaszekrények méretével, azok elhelyezésével.Mi történt hogy elő kellett venni egy 2012-es rendeletet mindösszesen tizenegy év eltelte után?Addig megfelelt minden? Csak most szúrtak szemet a postaládák?

Mindenki értetlenül áll az 1-es Posta levelét olvasva. Természetesen a közös képviselő mérőszalaggal kezében többször leellenőrizte a levélben megadott szabvány méreteket, és megállapította hogy a postaládák az előírásoknak megfelelően vannak elhelyezve a társasház előterében a falon.Jól elérhető magasságban,hacsak az alkalmazott postás test magassága esetleg  annyira alacsony,hogy nem éri fel a postaládák legfelső sorát.Ez viszont nem lehet ok arra, hogy a társasházat kötelezzék a postaládák leszerelésére .

Tényleg úgy gondolják  hogy egy 2012-es jogszabályra hivatkozva,tizenegy év eltelte után levelük tartalmát komolyan kell venni?

Major Edit

Megosztás