Jótékonysági hangverseny a Városházán

2019-11-11 | Budaörs
A Budaörsi Pro Musica Kórus jótékonysági koncertje hangzott el a Városháza dísztermében   2019. november 10-én vasárnap este.

A Pro Musica Kórus harmincötödik születésnapja alkalmából jótékonysági hangversenyt rendezett a Városháza dísztermében. A nemes cél mely megmozgatta a kórus vezetőségét és tagjait, nem más volt, mint a sérült gyermekek felkarolásáért, gyógyításáért, létrehozott Mesenincs óvoda alapítvány támogatása a koncert alkalmával befolyt összegek révén

A Pro Musica Kórus előadásában elhangzott művek: zeneszerzői: Schürmann. Lassus,Rachmanyinov, Csemiczky, Miskinis, Gounod, Kodály, Mac Donald, Bella Jansson, Schöggl, Vivaldi és Marcello művei. Vezényelt: Tóth Csaba

Közreműködött a Semmelweis Kamarazenekar Tardy László Liszt és Magyar Örökség-díjas Karnagy vezényletével Közreműködtek: Göndöcs Petra Szoprán, Ambrus Orsolya mezzoszoprán, Pivarcsi Gábor tenor, Murvai Dénes Basszus, Bertalan Ákos oboa Az est háziasszonya, Zahorán Adrien .

A jó zenei program ígérete futótűzként terjedt, mert a Városháza díszterme este hat órára megtelt hallgatósággal, sokaknak még ülőhely sem jutott. A nemes célért csodálatosan éneklő kórus már nem először bizonyította rátermettségét, zenei műveltségét, összhangját együtt működését Karnagyával, Tóth Csabával, akinek minden intésére, rezdülésére figyelve tökéletes összhangot adott a kórus, és a fellépő szólisták. Az est másik nagyszerű élményt nyújtó zenekara a Semmelweis Kamarazenekar volt, Tardy László Liszt és Magyar Örökség-díjas Karnagy vezényletével.  Az általuk választott és csodálatosan tolmácsolt zeneművek úgy gondolom nemcsak nekem, hanem a többi jelenlévőknek is magas szintű élményt nyújtott.

Mi a hallgatóság pedig abban a reményben távoztunk az élményt adó hangversenyről, hogy adományunk jó célt szolgál, és jó helyre kerül majd a Mesenincs óvoda segíteni akaró alapítvány javára.

Major Edit

Megosztás