Karácsonyi meglepetés

2022-12-16 | Budaörs
Vannak az életben nem várt események, amelyek ha nem vigyázunk, teljesen felboríthatják belső békénket. Sajnos nem számítunk arra, hogy bizony a bennünket körülölelő világ nem csak törvénytisztelő emberekből áll.-

A történet pár évvel ezelőtt történt meg velem. Karácsonyt vártunk akkor is és szokás szerint vettem egy gyönyörű, formás ezüst fenyőfát. Válogattam, nézegettem, melyik lenne a legszebb, a legmegfelelőbb számomra. Boldogan fizettem ki a kialkudott árat, mert már akkor sem volt olcsó, de még megfizethető, és karácsonykor  jobban belenyúlunk a pénztárca mélyébe.

Csekély négyezer forintért megvettem a valóban formás kis fenyőt. A történethez az is hozzátartozik, hogy nem magánházban, hanem lakótelepen lakom. Szép, rendezett ház, kedves szomszédokkal. Mivel pár nappal karácsony előtt vásároltam  hogy kissé hűvösebb helyen legyen kitettem egy vízzel teli vödörbe a folyosóra, közvetlenül az ajtóm mellett lévő cserepes virágaim közé. Remekül beleillett a zöld környezetbe, ahányszor elmentem otthonról vagy hazaérkeztem, mindig szeretettel simogattam meg a szemeimmel. Milyen gyönyörű- gondoltam. Szép, formás és alkudni is tudtam!

Eljött karácsony reggel december 24-én. Elkészítettem a fenyőfa helyét a nappaliban, a szokásos helyén. A szaloncukrokat már előző este és díszeket egy dobozból előkészítettem Eljött a reggel. Kiléptem hát a folyosóra és akkor történt a „csoda”. Azt hittem nem jól látok. A fenyőfa eltűnt! Rámeredtem az üres vödörre. Te jó Isten! Ellopták! Ellopták a fenyőfámat! Alig tudtam magamhoz térni.

Az hiszem, nem kell ecsetelni a lelki állapotomat. De erőt vettem magamon és az első sokk után és elhatároztam, hogy veszek egy új fát. December 24-én amikor annyi, de annyi dolgom volt még,  elindultam újból fenyőt vásárolni. Szaladni tudtam volna ki a világból és mindenkinek elpanaszolni az én nagy bánatomat. Hiszen ez borzasztó, ilyen velem még nem történt soha. Ki tehette? Ki tehette? Majd megvettem újra a szép ezüstfenyőt, ugyan annyiért, mint az előzőt négy ezerért.

Az ezüstösen csillogó fenyő majdnem olyan szép volt, mint az előző. Feldíszítettem és estére minden készen állt a karácsony ünnepéhez.

Ilyenkor karácsony táján eszembe jut a semmihez sem hasonlítható történetem, és az a gondolat,hogy vajon milyen lehetett az ellopott feldíszített fenyő mellett ünnepelni,vagy számolni az érte kapott forintokat.Pár nappal később kiderült egy másik-ennél sokkal súlyosabb eset kapcsán, – hogy a karácsonyi meglepetést egy besurranó tolvaj hajtotta végre, aki hamarosan „jó” kezekbe került.

Major Edit.

 

 

Megosztás