Karácsonyi meglepetés

2020-12-16 | Budaörs
Vannak az életben nem várt események, amelyek ha nem vigyázunk, teljesen felboríthatják belső békénket. Sajnos nem számítunk arra, hogy bizony a bennünket körülölelő világ nem csak törvénytisztelő emberekből áll.-

Ez az eset pár évvel ezelőtt történt meg velem. Karácsonyt vártunk akkor is és szokás szerint vettem egy gyönyörű, formás ezüst fenyőfát. Válogattam, nézegettem, melyik lenne a legszebb, a legmegfelelőbb számomra. Boldogan fizettem ki a kialkudott árat, mert már akkor sem volt olcsó, de még megfizethető, és karácsonykor az ember jobban belenyúl a pénztárca mélyébe.

Csekély négyezer forintért megvettem a valóban formás kis fenyőt. A történethez az is hozzátartozik, hogy nem magánházban, hanem lakótelepen lakom. Szép, rendezett ház, kedves szomszédokkal. A fenyőfát, hogy kissé hűvösebb helyen legyen kitettem egy vízzel teli vödörbe a folyosóra, közvetlenül az ajtóm mellett lévő cserepes virágaim közé. Remekül beleillett a zöld környezetbe, ahányszor elmentem otthonról vagy hazaérkeztem, mindig szeretettel simogattam meg a szemeimmel. Milyen gyönyörű- gondoltam. Szép, formás és alkudni is tudtam!

A szaloncukrokat már az ünnepet megelőző este és díszeket  előkészítettem, ott sorakoztak szépen a díszítésre várakozva.Majd eljött a december 24.reggele. Kiléptem a folyosóra és akkor történt a „csoda”. Azt hittem nem jól látok. A fenyőfa eltűnt! Rámeredtem az üres vödörre. Te jó Isten! Ellopták! Ellopták a fenyőfámat! Alig tudtam magamhoz térni.

Az hiszem, nem kell ecsetelni a lelki állapotomat. De erőt vettem magamon és az első sokk után és elhatároztam, hogy veszek egy új fát. December 24-én amikor annyi, de annyi dolgom volt még, utcai ruhába bújtam és elindultam újból fenyőt vásárolni. Szaladni tudtam volna ki a világból és mindenkinek elpanaszolni az én nagy bánatomat. Hiszen ez borzasztó, ilyen velem még nem történt soha. Ki tehette? Ki tehette? Megvettem újra a szép ezüstfenyőt, ugyan annyiért, mint az előzőt négy ezerért.

Az ezüstösen csillogó fenyő majdnem olyan szép volt, mint az előző. Feldíszítettem és estére minden készen állt a karácsony ünnepéhez.

Ilyenkor karácsony táján eszembe jut a semmihez sem hasonlítható történetem, és az hogy vajon milyen lehetett az ellopott feldíszített fenyő mellett ünnepelni? Pár nappal később kiderült egy másik-ennél sokkal súlyosabb eset kapcsán, – hogy a karácsonyi meglepetést egy besurranó tolvaj hajtotta végre, aki hamarosan „jó” kezekbe került.

Major Edit.

 

 

Megosztás