Karcsi Nővér búcsúzik

2021-07-15 | Budaörs
Váratlan bejelentést tett Marosi Károly a sokunk által szeretett "Karcsi Nővér" Huszonnégy évi az egészségügyben végzett szolgálata után munkaviszonya megszűnt.Úgy érzem ez a döntés nem magánügy hanem közügy a mi ügyünk, akik Budaörs "vérszívóját" fanyar humorával, oda oda mondogatásaival együtt is szerettük.

A Budaörsi Egészségügyi Központban átalakítás zajlik,ami az eddig megszokott nyugalmat telesen felborította. A munkálatok miatt a megszokott helyiségekből orvosokat, szakrendeléseket telepítettek át ideiglenes helyükre. Így került a labor is egy kicsiny,  szobába ahol a körülmények sem az ott dolgozóknak sem pedig a betegnek nem megfelelő. A Budaörs TV is foglalkozott a helyzettel ahol filmre vették az állapotokat.

A megváltozott helyzet alatt is  természetesen úgy a szakrendelések, háziorvosi rendelések és a labor tovább működtek és működnek. És ekkor jön a meglepetés ami azt hiszem sok budaörsi lakost váratlanul érint. Marosi Károly a mindenki által szeretett és nagyra becsült egészségügyi dolgozó, „ Karcsi Nővér”aki a Budaörs Egészségügyért kitüntetettje is egyben,megkapta a felmentést a munkája alól.

A munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos levelét megdöbbenéssel olvastam   és óhatatlanul felmerült bennem is a kérdés: Miért?

Idézek leveléből: „24 év Budaörsön eltöltött munkás hétköznapjaim a mai napon  NEM KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL megszűnt.  Az indok: lázítottam a lakosságot a rendelő átalakítása során kialakult áldatlan helyzet miatt. Itt csak megjegyezni kívánom, hogy a lakosságot évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtt is lázítottam, mert a nem megfelelő körülményeket mindig is fogom kritizálni, mivel csak ez vihet előre, és ha ezt egy vezető rosszindulatnak, vagy ártó szándéknak veszi, az az ő baja!” A második gondolatom az volt, hogy a Budaörs Egészségügyéért kapott díjamat visszaadom, de azt a lakosság széles köre igazolta vissza, hogy nem méltatlanul vehettem át. Eddig annak szellemében dolgoztam, remélem mindenki megelégedésére.  Köszönöm, hogy a város lakosságát szolgálhattam 24 évet, és remélem megőriznek emlékezetükben!
Mindenkinek minden jót kívánok! ”

Eddig a levélidézet, amihez nem fűződik komment.

Major Edit

Megosztás