Kereszténydemokrata rendezvény az Adlerban

2022-03-01 | Budaörs
Adler Kávéház adott helyt a budaörsi Kereszténydemokrata Néppártmeghívott vendégeinek és mindazoknak akik érdeklődést mutatva részt vettek az esti rendezvényen., A meghívott vendégekkel Bayer Zsolttal, és Menczer Tamással vitathattuk meg napjaink ránk nehezedő problémáit.

 

Telt ház fogadta a vendégeket.Az asztalfőn a két meghívott vendég foglalt helyet, mellettük a vetítő vásznon mosolygott ránk Päivi Räsänen az a keresztény demokrata politikus nő portréja, aki ellen köztudottan eljárás indul, azért, mert a finn ügyészség szerint a bibliai idézeteknek – amelyek a homo szexualitásról, valamint a nemi identitásról szóltak – a Twitter-oldalán való megosztásával a politikus gyűlölet – bűncselekményt követett el az LMBTQ-csoportok ellen. Uszítással, diszkriminációval vádolják, amiért akár két év börtönt is kaphat. Ez az ügy messze túlmutat Finnországon, ez már nemcsak az ő ügyük, hanem minden keresztény ügye.A megvitatandó témák egyike tehát nyilvánvaló volt.Bayer Zsolt a tőle megszokott nyíltsággal és őszinteséggel fogalmazott most is, amikor szóba hozta napjaink égető problémáját, a vallási, társadalmi és nemi identitás létét vagy nemlétét megkérdőjelező politikai mozgalmakat. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos  a család, mennyire fontos a kisgyermekek helyes nevelése- ami kihat egész életükre. A most divattá váló LMBTQ ideológiák a keresztény felfogás szerint megnyomorítják a felnövő nemzedéket, és egy olyan mederbe igyekszik terelni őket, – ezzel egy időben a társadalmakat is,- amelyektől elvárják az új szellemiség befogadását – mondta Bayer Zsolt. Amely állam ezt nem teszi a nyugati hatalmak szerint  kirekesztő politikát folytat.Bayer Zsolt szavai rámutattak arra is, hogy mi várhat akár Magyarországra is, ha ezt az irányelvet  nem befogadva cselekszik majd a jövőben és ellenáll a ránehezedő nyomásnak. Ezen problémák taglalása után általános külpolitikai politikai helyzetelemzés következet, ezek között az Orosz-Ukrán válságról is szó esett.

Az est vendége Menczer Tamás a 2. választó körzet jelöltje, aki készülvén a hamarosan induló választási megmérettetésre, megismételte a napokban már elmondott kortes beszédét, amiben biztosította a budaörsi Fidesz és Kereszténydemokrata szavazókat, hogy megválasztása esetén mindent megtesz a rászavazók problémáinak kezeléséért és annak orvoslásáért. Mint elmondta nincs sok idő, már csak alig ötven nap van hátra, ami alatt mindenkit kér a mozgósításra a győzelem érdekében. A múlt sérelmeit most félre kell tenni-mondta és a problémákat a győzelem után kell majd sorra venni.

Az összejövetelt egy kellemes állófogadás zárta, ahol még sokáig folytatódtak a négy vagy sok szemközti beszélgetések.

Major Edit

Megosztás