Ki lehet a telefonvonal végén?

2020-03-29 | Budaörs
A csalóknak és a csalásoknak se szeri - se száma. Bámulatos az agyafúrtság, aminek - ha nem vigyázunk - könnyen áldozatává válhatunk.

Hogy csalók garázdálkodnak, azt már mindenki tudja. Újabban van egy másik, eddig még nem feltérképezett csalásmód. Különösen az éjszakát kihasználva csöngetik fel álmukból a kiszemelt áldozatukat. Egy különlegesnek tűnő telefonszámról jön a hívás, de mielőtt felvennénk a telefont, már meg is szakítja a hívást a hívó fél.

Az alábbi eset a napokban történt velem. Éjszaka volt talán már éjfél is elmúl,t mikor a mobil telefonom felcsörrent. Ki lehet az ilyenkor? Talán nincs valami baj a családommal? Felkapcsoltam az éjjeli szekrényemen lévő lámpát. Rápillantottam a kijelzőre. Ismeretlen telefonszámot láttam és a következő  hosszú és furcsán túl hosszú számsor volt a hívó: +37367279752

Még kettőt csöngetett, majd abbahagyta. Érthetetlen – gondoltam és visszaaludtam. Majd éjjel két órakor megint csörgött a mobil, megint megnéztem, ugyanaz a szám hívott. Két csöngetés után szakított a vonal. Bosszantott a dolog, mi keresnivalója van nálam ennek az idegen hívónak, különösen éjszaka, de szerencsémre nem hívtam vissza a számot. És mint kiderült, biztosan jól tettem.

Másnap egy ismerősöm figyelmeztetett, nehogy visszahívjam ezt számot, mert ebben valami csalás lehet. Ugyanis volt régebben egy figyelmeztető felhívás arról, hogy ha  egy bizonyos ismeretlen telefonszámról hívnak bárkit, ne hívjuk vissza azt, mert óriási telefonköltséget akasztanak a nyakunkba.

Nem tudom, hogy a fenti számról is ilyen szándékkal hívtak-e, de bárhogy is próbálom elemezni a hosszú számot, szétbontva esetleges körzetszámra és helyi számokra, sehogyan sem stimmel.

Ezért, ha valakit ilyen számról hívnak, semmi esetre se hívja vissza azt, ne engedjen a kíváncsiságának mert sokba kerülhet!

Major Edit

Megosztás