Ki szóljon?

2019-08-13 | Közélet
Ha egy utca burkolatát valamilyen okból felbontják és járhatatlan lesz járművek számára, ezt honnan tudja meg a hulladékszállítással foglalkozó vállalat?

Úgy gondolom, más utca lakosai is kerültek már ilyen csapdába. Ha jön a szemétszállítás napja: Be tud-e jönni a kukásautó vagy nem, jön-e egyáltalán arra aznap, tudják-e, hogy most ide nem hajthat be, és akkor hol gyűjtsük a szemetet, hová tegyük a kukáinkat?
Sok kérdés, aminek újfent igyekeztem utánajárni. Az ÉTH (Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit KfT) illetékese nem tudott az utca lezárásáról, mivel senki sem szólt nekik – egyébként a budaörsi ügyfélszolgálatot még mindig a BTG látja el, de ők sem tudtak az utcafelújításról. Elmondásuk szerint ilyenkor esetleg a lakók „szoktak szólni”, egyébként a kivitelező feladata lenne értesíteni őket. (Vagy talán a város illetékes ügyosztálya is fordíthatna egy kis gondot erre?)
Az ÉTH-nál megígérték, hogy szólnak (a szemétszállítás napján) a diszpécserüknek – a lakók pedig saját józan paraszti eszüktől vezérelve kihúzták az összes kukát az utca egyik sarkára, hátha mégis arra jár egy kukásautó.

SzK

Megosztás