Kormányzati döntések a nemzeti konzultáció nyomán

2021-10-12 | Budaörs
A járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációban több mint 1,4 millióan mondták el véleményüket. Döntések, amelyek a konzultáció eredményei alapján születtek.

A hitelmoratórium 2022. június 30-ig meghosszabbodik. A gyermeket várók és nevelők, a nyugdíjasok, a közfoglalkoztatottak ezután is élhetnek a lehetőséggel, mint ahogy azok a vállalkozások és magánszemélyek is, akiknek jelentősen csökkent a jövedelmük az előző évhez képest.

Családi adóvisszatérítés: Jövő februárban a gyermeket nevelő szülőknek visszajár a 2021-ben befizetett jövedelemadójuk az átlagbér adószintjéig. Ez közel kétmillió honfitársunk életében jelent érzékelhető segítséget.

Az idős honfitársak támogatása: A nyugdíjasok idén minden korábbinál nagyobb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak. Emellett jövő februárban folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is.

Adócsökkentés lehetősége: A kormány tárgyal a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről és az ehhez szükséges adócsökkentésről.

A 25 év alatti fiataloknak január 1-től nem kell majd jövedelemadót fizetniük.

(SzK)

Megosztás