Koronavírus 2020. február 26.

2020-02-26 | Közélet
Napról-napra változik a helyzet, a híradások napra, sőt percre készen közlik a fontos tudnivalókat. Budaörs polgármestere azonban a mai testületi ülésen felháborodva adott hangot véleményének, hogy nem kaptak információt az ÁNTSZ-től, mit kell ténylegesen tenniük.

A tiszti főorvos február 24-i tájékoztatása szerint az eljárásrend az Egészségügyi Világszervezet és a Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ ajánlásai és előírásai alapján került összeállításra, a nemzetközi szervezetek ajánlásainak változása esetén az eljárásrend frissítésre kerül. ITT olvasható!

A Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs ügyeleti központot működtet. (A központ munkájában a Belügyminisztérium; az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Honvédelmi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ felelős munkatársai vesznek részt.)

Aki influenzás tüneteket, magas lázat, rosszullétet vesz észre magán, nyilván első útja (vagy telefonja) háziorvosához vezet, de azonnal hívhatja a központi ügyeletet is: a 06-80-277-455, illetve a 06-80-277-456. Az ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogják fogadni a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.
Az ügyelet emailen is elérhető: koronavirus@bm.gov.hu. A közlemény szerint a beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.

A kormány „döntésének megfelelően a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs (KEVFOT) továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus – fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat”, és megerősítik, hogy Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki.

SzK
(Forrás: MTI)

 

Megosztás