Krasznai Gáspár ismét a "Fesztivál legjobb karnagya"

2021-12-13 | Budaörs
A budaörsi Sapszon Ferenc kórus karnagya, Krasznai Gáspár ez alkalommal a budapesti kórusával aratott sikereket az Advent nemzetközi minősítő kórusfesztiválon.

Krasznai Gáspár ismét elnyerte a „Fesztivál legjobb karnagya” címet a 2021. december 3-6. között Rómában megrendezett Chorus Inside Advent nemzetközi minősítő kórusfesztiválon. Ezúttal a budapesti Madách Gimnázium Énekkarának 70 tagjával vett részt a nemzetközi megmérettetésen, melyen az együttes ezúttal is ARANY minősítést szerzett, csakúgy, mint 2018-ban Budapesten, 2019-ben Rómában, valamint 2020-ban az online térben. Ez utóbbi, 2020-as online fesztiválon a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus is részt vett, és ARANY oklevelet szerzett, Krasznai Gáspárt pedig már akkor is a „Fesztivál legjobb karnagya” címmel tüntette ki a nemzetközi zsűri.

Az iskola hivatalos honlapjáról idézve: 

„Iskolánk énekkara részt vett a „Chorus Inside Rome” nemzetközi minősítő kórusfesztiválon, egyedüliként képviselve Magyarországot és a magyar kóruskultúrát az Örök Városban.Kórusunk ismét ARANY minősítést szerzett, a fesztivál legjobb karnagya oklevelet pedig Krasznai Gáspárnak, iskolánk ének-zene tanárának és karvezetőjének ítélték. A zsűrit egy ukrán és két olasz karnagy alkotta.”

Mi is gratulálunk a sikeres szerepléshez a Madách Gimnázium Énekkarának és Krasznai Gáspár karnagynak!

s.k.

Megosztás