Kulturális élmények október végén - november elején

2020-10-20 | Budaörs
Változatos programokat találunk Budaörsön az ősz közepén: filmélmény, előadások, koncertek és az elmaradhatatlan Márton napi lámpás felvonulás.

Ez csak a világ vége – Filmklub (képünkön)
2020. október 21. 19 óra

Cannes-i nagydíjas kanadai-francia dráma, 97 perc, 2016

A cselekmény leírható egy mondatban: egy fiatal meleg férfi hosszú idő utána hazamegy a családjához, hogy elmondja nekik, meg fog halni, de a folyamatosan kisikló vagy teljes gázzal a falnak csapódó beszélgetések miatt nem nagyon találja meg az alkalmat a bejelentésre. És közben a családban mindenki nagyon furcsán viselkedik, de tényleg, nagyon. (index.hu kritikája)
Bemutató dátuma: 2017. január 19.

Schäffer Erzsébet: Vagy igazad van, vagy boldog vagy – Kapcsolatok sorozat            2020. október 22. 19 óra

“Az ember úgy általában körömszakadtáig ragaszkodik az igazához. Olykor bármi áron. Szakadjon, dőljön, törjön minden, nekem akkor is igazam van! Ha belefeszülök is! Ha belefeszültök is! Végehossza bizonyítás, indulatos asztalverés, értetlenség, csakazértis. És közben mindenki sérül, sebeket kapunk és sebeket osztunk a vélt vagy valós igazunk birtokában. A furcsa választás lehet, hogy bölcsességet takar? Vagy igazad van, vagy boldog vagy…” – írja történetei elé Schäffer Erzsébet

Belépő: 1.000 Ft , online jegyvásárlás

Petruska Akusztik Trió -a PostART-on
2020. október 24. szombat, 19:00–20:30

Petruska koncert régi-új zenésztársakkal, akusztik trió felállásban a budaörsi PostART színpadán – szemezgetés a singer-songwriter első két albumának dalaiból, akusztikus hangszerekkel. Az újabban zenekarral kiegészült Petruska egy miniturné erejéig idén őszre összeált korábbi zenésztársával, Temesvári Bence Hegedűssel, és csatlakozott hozzájuk egy – egyébként budaörsi – énekes-gitáros, Sárközi Dina is egy miniturné erejéig. Úgy hozta a sors, hogy ennek utolsó állomása mégsem Budapesten, hanem a várostól pár buszmegállónyira lesz – várunk mindenkit a szuper hangulatú PostART galériában, október 24-én!

A belépés ingyenes.

Az Erdélyi szigethegység legszebb túrái – Világjárók a JMMH-ban             2020. november 2. 19 óra

Radics Tamás előadása. Belépő: 500 Ft (jmmh.jegy.hu) elővételben online, vagy az előadás napján személyesen lehet vásárolni. Az előadás alatt a maszk használata kötelező!

Sárik Péter Trió X Bartók – PostART                                   2020. november 7. szombat, 19:00–20:00

Márton napi lámpás felvonulás a Városházától a művelődési házig             2020. november 8. Indulás: 16.30         

Felvonulás síppal, dobbal, lámpásokkal a Szélrózsa Néptáncegyüttes vezetésével a Városházától a JMMH-ig. A JMMH előtt forró tea várja az érkezőket, majd élőzene és táncház az épület előtti szervízúton. A belépés díjtalan.

(SzK)

 

 

 

 

 

 

Megosztás