Lebukott az álhírterjesztő Korrupciókutató, fizetnie kell a Soros-szervezetnek

2019-08-30 | Közélet
Manipulált és hamis tartalmakat közölt a Soros-szervezetekhez köthető Korrupciókutató Központ – írja a Híradó.hu, hozzátéve, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis helybenhagyta a Közbeszerzési Hatóság által indított perben a Fővárosi Törvényszék végzését. A szervezet elnöke az M1-en úgy fogalmazott, nemcsak az intézményrendszer hírnevét csorbították, hanem támadást intéztek Magyarország ellen.

Brüsszelben folytatódik ügy – közölte az M1 Híradójában Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság vezetője. Ismeretes, a Magyar Nemzet áprilisban írt arról, első fokon elmarasztalta a bíróság a Korrupciókutató Központot, mert valótlan és manipulatív adattartalmakat közölt a Közbeszerzési Hatóságról. A lap szerint a Soros által is támogatott társaság egyik jelentésében félrevezetőnek és alacsony minőségűnek nevezte a Közbeszerzési Hatóság honlapját, azt állítva, még a bangladesi és zambiai azonos hivatalok weboldalai jobbak.

A szervezet a bírósági ítélet nyomán honlapjáról törölte az elemzést, elismerték, hogy az valótlan adattartalmú volt és elnézést kértek az olvasóktól – írja a Hirado.hu, hozzátéve, a Fővárosi Törvényszék továbbá egymillió forint sérelemdíjat is kirótt a helyreigazító közlemény kitételének kötelezettsége mellé. A Fővárosi Ítélőtábla a napokban a Közbeszerzési Hatóság által indított perben helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék végzését.

Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság vezetője a M1-en nehezményezte, hogy az sem vált világossá, milyen adatbázisból dolgozott az álhírterjesztő “Korrupciókutató”. Mint fogalmazott,

nemcsak az intézményrendszer hírnevét csorbították, hanem támadást intéztek Magyarország ellen, és ezekre a tanulmányokra hivatkozik az Európai Bizottság is egyes dokumentumaiban.

Kiemelte,

nemcsak bíróságon keressük a jogi elégtételt, hanem az Európai Bizottság főtitkárához fordulok, hogy tekintse át, javítsa át, javítsa ki az országjelentésben azokat a hivatkozásokat, amelyek egy jogerősen elítélt egyszemélyes Kft-re hivatkoznak” – fogalmazott a hatóság elnöke

Forrás: hirado.hu; vezetőkép: MTI

Megosztás