Ma kezdődik a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemle

2020-02-25 | Kultúra
Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitja a szemlét. A film főszereplője, Klaus Maria Brandauer osztrák színész, a megnyitóra érkezik Budapestre. Ő volt Szabó István Oscar-díjas filmjének, a Mephistonak is a főszereplője!

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2020. február 26-29. között rendezi meg a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét. Február 25-én Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitja a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét a Corvin moziban.

Idén összesen 114 filmet neveztek az alkotók, 28 kategóriában. Az előzsűri által kiválasztott 59 művet nagy vásznon láthatja a közönség: a televíziós forgalmazású filmeket ingyenesen, a nagyjátékfilmeket 500 forintos áron. A Magyar Mozgókép Szemlén versenyen kívüli alkotásokat is vetítenek és szakmai programok is színesítik a kínálatot.

Régi filmeket is láthat a közönség: A programban szerepel Szabó István Apa – Egy hit naplója című alkotása, Gertler Viktor Az aranyember című műve, András Ferenc Veri az ördög a feleségét című filmje, Bereményi Géza Eldorádó című alkotása és Lugossy László Szirmok, virágok, koszorúk című filmje is.

A Magyar Filmdíj győztes alkotásait a Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazáson választják meg, a díjátadót március 5-én este a Vígszínházban tartják.
(Forrás. origo.hu)

Megosztás