Megemlékezés Trianonról Budaörsön

2021-06-06 | Budaörs
Minden magyar felelős minden magyarért - ezzel a gondolattal vette kezdetét a megemlékező ünnepség Budaörsön a Trianon emlékműnél 2021. június 4-én délután.

Budaörsön ugyan úgy mint szerte az országban 2021.június 4-én megemlékezést tartottak a KÉSZ, valamint a helyi Fidesz-KDNP szervezésében a 101 évvel ezelőtti  Trianoni  békeszerződés aláírásáról melynek következtében hazánk határait átrajzolták, területének egyharmadát  elcsatolták, új nemzetállamokat hozva létre. Egy nagyszabású politikai cél érdekében több ezer magyar családot szakítottak el egymástól és kényszerítették arra hogy idegen nemzetben éljenek tovább, melynek következményeit ma élő magyarok már sok esetben fel sem tudjuk mérni, ha csak az anyanyelv használatának tiltására  gondolunk.

A megemlékezésen sokan vettek részt elsősorban budaörsi polgárok, valamint a közméltóságok, közöttük az egyházak képviselői, akik koszorúikat elhelyezték a Trianoni emlékmű talapzatán.“Hazaszeretetben, egymás iránti elköteleződésben, és az összetartozás-tudatunkban megerősödve imádkozunk a Kárpát-medence magyar közösségeiért” – írta közösségi oldalán dr. Czuczor Gergely, a helyi Fidesz elnöke.

Menczel Tamás államtitkár beszédében kihangsúlyozta hogy Minden magyar felelős minden magyarért.  Gondolatai arra is irányultak, hogy ha Trianon  meg is gyengítette a 101 évvel ezelőtti Magyarországot, de ez a nép mégis erős maradt és talpon maradt mind a mai napig.

Az egybegyűltek Varga János plébános úrral együtt imádságokat mondtak Istenhez fohászkodva Magyarországért és a magyarságért,majd kezdetét vette a kis ünnepség mely keretén belül szavalatokat, és régi katonadalokat hallhattunk  hangszeres kísérettel.

Végezetül elhangzott a Székely Himnusz és a Szózat.

Major Edit

A esemény képgalériáját ITT találják!

Megosztás