Megújul a BUDA KERT étterem

2024-04-10 | Budaörs
A BUDA KERT vendéglőt, Budaörs régi patinás vendéglőjét azt hiszem, mindenki ismeri. Ha nem is belülről, de kívülről egészen biztosan. A budaörsiek előszeretettel tartják itt családi összejöveteleiket,  legyen az esküvői lakoma vagy születésnap, vagy csak úgy vasárnap délben egy finom ebédre ülnek be a kellemes teraszra vagy a belső helyiségekbe

Az eddig békés környék nyugalmát pár hónapja építkezés zavarja. Mindez az étterem közvetlen szomszédságában zajlik, és mint azt megtudtam, egy hétlakásos társasház épül itt, az utca fronton pedig üzletek lesznek.

Végh Viktor a z étterem üzletvezetője  készséggel válaszolt a kérdéseimre. Mint elmondta, őket csak azért   zavarja a közvetlen szomszédságukban zajló építkezés, mert eddig,ilyenkor áprilisban már a kerthelyiség kinyit, ahol  előszeretettel foglaltak helyet az ebédelni vágyók,hiszen az időjárás már megengedi a kint tartózkodást. Most azonban ezzel még várniuk kell.

Az étterem tulajdonosa úgy döntött hogy felújításba kezd, hiszen az igencsak régi étterem és terasz   megérett már a rekonstrukcióra. Ezért április végén, május elején megkezdik a BUDA KERT vendéglő teraszának teljes felújítását, és átépítését. Nem kizárt az sem, hogy nyárra visszatérnek a zenés délutánok is, aminek gondolom sokan fognak örülni. A felújítás ideje alatt az étterem tovább üzemel a belső helyiségekben. A terasz felújítása után megkezdődik az étterem belső termeinek felújítása és addigra remélhetően befejeződik a társasház falainak felhúzása is,ami már megengedi azt hogy az új terasz is fogadja vendégeit. Ekkorra már remélhetően  a szomszédos építkezés  is lassan befejeződik,és a belső munkálatok már nem lesznek zavaróak.

Az étterem épülete előtti járdaszakaszon lassan egy hónapja mély árok húzódik, aminek oka, hogy kábelproblémák adódtak, ezért kellett utca hosszan feltárni a járdát és keresni a mélyben húzódó kábelhibát.A hibát már megtaláltak, de az árkok még mindig betemetetlenül ott tátongnak,ami kellemetlen az arra haladóknak, és az étterembe betérő vendégeknek is.

Az építkezés mindig és mindenhol nagy zajjal és porral jár. Ezeket a zavaró körülményeket türelemmel elviselve, lesz, aki az újonnan épülő társasháznak örül majd, és lesznek olyanok, akik örömmel foglalnak majd asztalt a megújult BUDA KERT étteremben.

Major Edit

 

Megosztás