Megújult a Patkó utcai játszótér

2022-10-19 | Budaörs
Október 18-án délelőtt 11 órakor ünnepélyes keretek között átadásra került a Patkó utcai játszótér,melynek rekonstrukciója július 18-án kezdődött. A kivitelezési munkákkal Budaörs Város Önkormányzata a Kobold’2003 Növénytermesztő és Parképítő Kft. bízta meg.

 

A munkálatokat sokan kísértük figyelemmel ,hiszen innen a Patkó utcai házak magasabb emeleteiről kitűnő a kilátás pontosan a játszótérre. Én személy szerint el voltam ragadtatva attól a fegyelmezett munkától amit nap mint nap láthattam – gondolom sokad magammal- amit most feltétlenül meg kell említenem. Olyan nyári időszakot fogott ki az építő társaság,amikor 42 fokos hőségben reggeltől estig dolgoztak majd a trópusi szakadó eső sem vette el munkakedvüket. Csak gratulálni tudok a KFT. minden egyes dolgozójának.

A megnyitó ünnepségen Wittinghoff Tamás polgármester mondott beszédet majd a nemzeti színű szalag átvágásával megnyitottnak nyilvánította a játszóteret.

 Hamarosan megjelentek az első óvodások,akik hamarosan boldog örömmel vették szemügyre,majd birtokba  az új játékokat. Gyorsan  benépesült a gyönyörűen kiépített vadonatúj játszótér.

Újdonság hogy a kerékpárral érkezők mindkét bejáratnál tárolni tudják azokat

Bővült a  köztéri bútorok (padok, asztalok) száma

Megújult a növényzet, újabb fákat ültettek  és a gyepszint mellett megjelentek a biodiverz növényágyások. Környezettudatosság jegyében madáretetőket és madárodúkat is elhelyeztek a fákon.

A kisgyerekek számára is könnyebben használhatóra cserélték a külső ivókutat és a játszótéren belül is további ivókút került elhelyezésre.

A játszótéren megépítésre kerül egy akadálymentes pelenkázós-vizes blokk (mosdó pavilon),

Az alapvetően 2-14 éves korosztály számára tervezett parkban újdonságként vizes-pancsolós játékelem került kiépítésre

A kreatív gyermekek számára aszfaltos rajzfelületet építettek.

Van itt trambulin,és motoros pálya,

Van füves terület bőven, van gumiszőnyeg is mely a megszólalásig hasonlít az igazi gyepre. A haragos zöld felületeket záróvonallal,zebracsíkos gyalogátkelővel ellátott út követi,ami a  kékkel színezett pancsolóhoz is elvezet.Mindezek a gyerekek felkészítését is szolgálják a közlekedési szabályok ismeretéhez.Ötletes a pancsoló  hatalmas kék tavat szimbolizáló  festése is,amelyet jövő nyáron ki is próbálhatnak.

A tinik és serdülő fiatalok számára is készült egy aktívabb kötélpiramisos és egy beszélgetős, különleges ülőkékkel kialakított rész.

Megvalósult tehát a kitűzött cél, modern, környezettudatos minden korosztály számára használható játszótér és park. a gyerekek és a szülők nagy örömére.

Major Edit

Megosztás