Mikor mehetünk strandolni Budaörsön?

2022-06-09 | Budaörs
Nem panaszkodhatunk az időjárásra, már májusban jó szerével tombolt a nyár és így van ez június elején is. Milyen jó –gondolhatnánk - hogy a budaörsieknek van egy Városi Uszodája, ahol nemcsak a belső terek várják a víz és wellness imádókat, hanem rendelkezésre áll egy kinti hatalmas terület, medencével, gyerek pancsolóval. Kell ennél több?

De mégis. Sokan elégedetlenkednek.Nem értik hogy a hosszú ősz és a tél miért nem elég a felújítások lebonyolítására,miért kell annak elhúzódnia lassan a nyár elejéig? Ma ugyanis már június 9-ét írunk és az elmúlt egy hónap tanulsága szerint a hőmérők higanyszála elérte a harminc sőt harminc két fokot is. Ilyenkor jó strandra menni jókat fürdeni, úszni és napozni. Budaörsön a Városi Uszodában azonban még mindig zajlik a felújítás, ami azt jelenti, hogy  még mindig nincs kültéri medence. Ma meg tudtam, hogy jövő hétre tervezik az átadást, még az ANTSZ engedélyére várnak.

Az uszodába látogatók évek óta zúgolódnak, mert általában akkor történnek a felújítások illetve az erre való hivatkozások, amikor már szükség lenne a kinti medencére és a napozó térre. Minden évben csúsznak a munkálatok, hol ezért hol azért.

A zúgolódás másik oka pedig az, hogy évek óta elmarad a Budaörsi Városi Uszodában a „vénasszonyok nyara” Ugyanis hiába tombol még a nyár, a kinti tartózkodást szeptember elején, sőt már augusztus végén nem engedélyezik, hivatkozva egy újbóli felújítása,vagy egyszerűen arra hogy a kint medencét nem lehet használni valami oknál fogva.Ezért itt véget ér a nyár!

A másik gond, hogy bizony nyáron, a hőség idején jól jönne egy két napernyő,- ami kint volt évekig a nyugágyak mellett – de évek óta eltűntek. Persze mondhatják sokan minek napernyő, ha a teraszon napozunk? De azért a déli hőségben bizony jól jönne egy árnyék, amit sem a kinti fák sem a már nem létező ernyők adhatnának.

Az információm szerint azonban, van miben reménykednünk, mert talán a jövő héten június közepén kinyit a külső strand rész, és ha ez igaz,akkor  a strand bő két és fél hónapot fog üzemelni, hacsak nem jön közbe valami.

Major Edit

Megosztás