Minden budaörsi kertbarátnak

2021-02-27 | Budaörs
„A legszebb konyhakertek” –Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas országos program az otthoni kertgazdálkodást hivatott népszerűsíteni a lakosság körében. A Program célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kapjon kellő elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hogy így az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

Sári Kovács Szilvia ötletgazda – programigazgató – Karcag város alpolgármestere – az alábbi megkereséssel fordulok Önhöz.

Az Agrárminisztériummal együttműködve kilencedik éve dolgozunk azon, hogy a konyhakerti kertművelés minél megbecsültebb legyen.

A kialakult vírus helyzet még inkább ráirányította a figyelmet a település szintű önellátás és az otthoni kertművelés fontosságára.

Megtisztelő lenne számomra, ha Önkormányzatuk, vagy valamely intézmény, szervezet 2021. évben csatlakozna „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Legyenek a csapatunk tagjai, és hirdessék meg a helyi „A legszebb konyhakertek” versenyt, majd a nevezett kertek közül a legszebbeket jelöljék Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra!

Az elmúlt években 771 településről 92.064 kertművelő munkáját értékelhettük és

387 db Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat adhattunk át.

A programban résztvevő kertművelők hatására, tanácsaik eredményeként

az elmúlt években 28.126 db új konyhakertet alakítottak ki országszerte.

Budaörs város 4 alkalommal csatlakozott és 2 évben magán kertnevezések érkeztek (2013, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 években).

A magánszemélyek kertjei mellett, az óvoda kerteket, az iskola kerteket és az önkormányzati kerteket külön díjazásban részesítjük!

 Országos eredményhirdetés 2021. szeptember 20. és október 31. között várható.

Dr. Nagy István agrárminiszter és Sári Kovács Szilvia ötletgazda – programigazgató ünnepélyes keretek között adja át a díjazásra kerülő kerteknek az Országos Díjat és az Elismerő Oklevelet.

Amint a vírushelyzet lehetővé teszi a 2020. évben elmaradt Országos díjra jelöltek ünnepsége megtartásra kerül!

Szeretnénk, ha ismét köztünk lennének és „A legszebb konyhakertek” sikeres csapatában üdvözölhetnénk Önöket!

Kérem, hogy 2021. évben csatlakozzanak ismét a Programhoz, a mellékletben küldött Szándéknyilatkozatból 1 példányt, az Együttműködési megállapodásból 4 példányt kitöltve, aláírva küldjenek vissza az alábbi címre:

Polgármesteri Hivatal – Sári Kovács Szilvia alpolgármester

5300 Karcag, Kossuth tér 1.

Egyesület/szervezet esetében nem akadály, ha az nem bejegyzett, és nincs adószáma, bármilyen csoporttal, szerveződéssel együtt tudunk működni a programban!

Részletes információk a www.alegszebbkonyhakertek.hu weboldalon elérhetők.

Várjuk csatlakozásukat!

Megosztás