Minőségi térbe lépünk be...

2021-12-16 | Budaörs
- nyilatkozott minap a budaörsi szakrendelő régi-új vezetője, Zsákai Zoltán, a budaörsi TV2040-nek a rendelő szomszédságában álló, átalakított épület megnyitásakor. Ez elég? - kérdezem. A helyszűke nem szempont?

A vezető azt is megemlítette, hogy „minden változás feszültséggel jár… Persze lehet azt mondani, hogy kicsi az épület, de nem azt kell nézni.”

Miért is történt az évtizedek óta megszokott, régi nagy épület (másodszori) átalakítása, amit az ügyvezető az interjúban konzekvensen „felújításnak” nevezett?

2020. október 28-án ezt írta a budaorsmed.hu:
„Szakmai befektető vette át a Budaörsi Egészségügyi Központot üzemeltető Jump Consulting Kft. irányítását. A TritonLife szerepvállalása a pénzügyi stabilitást és a színvonal további emelésének lehetőségét jelenti a budaörsi egészségügy számára. Az intézményben a munka változatlan mederben folyik tovább – ígéri a szakrendelő régi-új vezetője, Zsákai Zoltán. (Vajon így történt?)

Magyarország dinamikusan fejlődő egészségügyi magánszolgáltatója, a TritonLife-csoport többségi tulajdont szerzett a Budaörsi Egészségügyi Központot üzemeltető Jump Consulting Kft.-ben – jelentették be az akvizícióban érdekelt felek 2020. október 27-én. Zsákai Zoltán, a Jump Consulting korábbi többségi tulajdonosa folytatja ügyvezetői tevékenységét.”

A TritonLife jelentős szereplő saját területén, hiszen egyre több magánkórházat nyit meg országszerte. A legújabb a TritonLife Duna Magánkórház, ill. most már a budaörsi is.

„Végre el tudunk kezdeni specializálódni, ami elkerülhetetlen ilyen ütemű fejlődés mellett. A TritonLife Róbert Magánkórházunkban a 6 műtő, 4 szülőszoba, 70+ ágy régen túl szűk keresztmetszet, és a rendkívül gyorsan fejlődő mozgásszervi sebészetünk alig fért már el az évi 6’000 műtét és 1’800 újszülött mellett a házban.” – mondja Dr. Fábián Lajos, a TritonLife csoport másik alapítója, elnöke és szakmai stratégiai vezetője.

„A Duna-parti exkluzív lokáció – a TritonLife Duna Magánkórház – a teljes ortopédiai, gerinc-, és kézsebészeti aktivitásunkat, vagyis a TritonLife mozgásszervi sebészetét hivatott elsősorban kiszolgálni, az infrastruktúrát is ennek megfelelően alakítottuk ki.”

A budaörsi Egynapos Sebészet biztosan nagyon szép belülről az első emeleten, de én néhány napja a padlástérben jártam a reumatológián. Most nem arról beszélnék, hogy órákat vártunk, sokan voltunk, szűk a folyosó (pedig a Szemészeten nem is volt rendelés), hanem arról, hogy egyetlen működőképes mellékhelyiséget sem találni ezen a szinten. Elhagyott kórtermet, nagyon piszkos, használhatatlan mosdót találtunk, ahol se víz, se villany. Bizony le kellett menni a földszintre… Ha már ilyen régóta építkeznek, „felújítanak”, nem lehetett volna a betegek érdekében ezt időben megoldani?

Még mindig az a kérdésem: a budaörsiek, a közel 30 ezer lakos, mit nyert ezzel az átalakítással?
SzK

Megosztás