Mit jelent a dinamikus, példaértékű fejlődés?

2019-11-15 | Budaörs
Budaörs Város Önkormányzata felmérte ismét, mennyire elégedettek a budaörsiek lakóhelyükkel. Tényleg olyan jelentős és dinamikus fejlődés tapasztalható, ha szétnézünk a városban?

Nehéz felismerni, mit jelent a fejlődés, milyen irányba haladnak a dolgok itt, Budaörsön:

– hiszen az igaz, hogy rengeteg bevásárlóközpont között lehet válogatni – de próbáljunk csak egy hétvégi napon átjutni a körforgalmú felüljárón a Tesconál vagy feljutni az Auchannál levő felüljáróra, vagy a parkolóba… Ha ez a fejlődés?
– A Szabadság út, a Kinizsi utca, stb… állapota siralmas, csak rongálja az autókat – és már hány éve… ha ez a fejlődés?
– Ha végigmegyünk a főutcánkon – évtizedek óta ugyanazt a képet látjuk: sok régi, rossz állapotú házzal, télen letakarítatlan járdákkal. Egyetlen szépnek mondható látvány északi irányban, ha felnézünk a Kőhegyre (amíg egyáltalán látjuk, hiszen egyre több épület magasodik elénk)… Ha ez a fejlődés?
– Városi könyvtárunk nagyon régen szűkölködik a helyben, a helyiség (a gyermekkönyvtári részt leszámítva), egy sötét épület, ami egy régi kocsma helyén működik és teljesen alkalmatlan könyvtárnak, az a szoba (mert teremnek nem lehet nevezni) egyenesen szégyen és siralmas – bővítésről, új helyről szó sem esik… Ha ez a fejlődés?
– A művelődési ház és a színház kénytelen osztozni a régi, elavult, csúnya épületen, ami szűk, kinőtt (és irigykedve nézzük a szomszéd helységek fejlesztéseit)…Ha ez a fejlődés?
– A régi postaépület állapot-felmérésére, felújítási terveire több zsáknyi pénzt elköltött már a város, de évek óta egy Patyomkin-festésen kívül ott csak az működik, ami csak ideiglenesen létezhet és számos része kihasználatlan …Ha ez a fejlődés?
– Az egészségügyi központ több szakrendelésére csak több hónapnyi várakozással lehet bejutni (többször is kaptunk már igéretet, hogy a budaörsieket előbbre veszik)… Ha ez a fejlődés?
– A nagyobb kertekbe újabb és újabb magas társasházak épülnek, felduzzasztva a lakosságszámot, felduzzasztva a város útjain haladó autók tömegét (bár állítólag szigorúbb a HÉSZ, mint korábban)… Ha ez a fejlődés?
– Sok éves terv volt a Fecske-házak építése fiatalok, rászorulók részére, most már szó sincs róla – Ha ez a fejlődés?
– Autóbusszal, autóval a reggeli munkakezdéskor araszolva lehet csak bejutni legalább Kelenföldig (semmilyen komoly tervről nem hallottunk ennek enyhítésére)… Ha ez a fejlődés?
– A zebrákat alig látni, a közvilágítás több helyen nem működik, a nagyra nőtt fák eltakarják a lámpatesteket, sötét az egész város … Ha ez a fejlődés?
– Újabb lakópark építését támogatja a városvezetés a budakeszi elágazás közelében, hogy a zsúfoltság miatti problémák még nagyobbak legyenek… Ha ez a fejlődés?

Ha mindez a fejlődés irányába mutat, akkor tényleg „dinamikus” Budaörs városa. Ön hogy gondolja?

SzK/RV

(A városi hivatalos közvélemény-kutatás adatai ITT)

Megosztás